Húsvét különleges tojásokkal
2016. március 04. írta: tervezzvelem

Húsvét különleges tojásokkal

A húsvét elképzelhetetlen tojások nélkül. Sok-sok hímes, festett darab készül ilyenkor. De miért ne próbálnánk ki valamilyen új technikát? A most bemutatottak is nagyon látványosak, rusztikusan szépek, de egyáltalán nem törékenyek :) Az elkészítésük egyszerű: hobbibetont kell összekeverni kevés vízzel, úgy hogy sűrű, de folyós legyen a massza. Minél több víz kerül bele, annál tovább tart a száradás.

Az elkészítés menete nyomon követhető a képekről. Aki szereti a rántottát, mindenképpen próbálja ki :)

A meglékelt és kiürített tojáshéjba csorgassuk be a betont. A tetejét egy kanál segítségével szépen simítsuk el és formázzuk meg. Legjobb, ha a tojástartóban hagyjuk kiszáradni. Ha biztosra akarunk menni, legalább két napot várunk. Ekkor szike vagy hegyes pengéjű kés segítségével lehámozzuk a tojáshéjakat. Könnyebb, ha a művelet vízsugár alatt történik.

A kész tojások szabadon dekorálhatók. Kellemes időtöltést kívánok hozzá.

Képek forrása itt és itt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr998442898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása