Hogyan oldd meg a tárolást a hálóban?
2016. január 21. írta: tervezzvelem

Hogyan oldd meg a tárolást a hálóban?

A hálószoba a visszavonulás, a nyugalom színtere. Ez az a hely, ahonnan száműzni kell mindenfajta zűrzavart, rendetlenséget, ha pihentető alvásra vágysz. Ennek legjobb módja a szoba méretéhez alakított, jól átgondolt tárolórendszer kialakítása. Mire is gondolok?

1. Légy kreatív!

Ez természetesen a lakás többi helyiségére is igaz. A hálóban is fel kell mérni minden négyzetcentimétert és falszakaszt, hova fér el beépített szekrény (úgy, hogy ne váljon nyomasztóvá). Aztán figyelni kell arra is, hogy ez a szekrény milyen mélységű, sőt magasságú legyen. Már 20-30 cm-rel magasabb szekrénnyel is sok tárolóhelyet nyerhetünk (ha pl. 200 cm magasság helyett 220-at vagy még inkább 230-at választunk).

Át kell gondolni azt is, elfér-e egy komód, esetleg az éjjeliszekrény helyett egy közepes méretű fiókos szekrény. Vagy falra szerelt szekrények. Vagy az ágy alatti tér vagy az ágyvég hasznosítása. De akár az ágyneműtartó vagy egy pad is válhat tárolóvá.

 

És egy különlegesség: mosdó a hálóban. Alatta-mellette pedig rengeteg fiók.

2. Dobozok, dobozok, dobozok és kosarak

Dobozból, kosárból sosem lehet elég. Kerülhetnek a szekrény tetejére, a szekrénybe, az ágy alá, mellé vagy akár szabadon bárhová :) És ha már a dobozoknál tartunk, ne feledkezz meg a címkézésről sem. Legalább azok a tárolók legyenek feliratozva, amiket ritkábban veszel kézbe. Így nem kell majd hosszasan keresgélni.

3. Legyen helye az apróságoknak is!

Ide tartoznak az övek, sálak, ékszerek és más apróságok. Például ez a tükör viszonylag kis helyet foglal, mégis sok-sok mütyürt rejthetsz bele. Mert a sok-sok apró tárgy tudja a legnagyobb rendetlenséget okozni.

Képek forrása: itt, itt, itt és itt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr768298598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása