Csalogasd be a napfényt!
2016. január 06. írta: tervezzvelem

Csalogasd be a napfényt!

Elmúltak az ünnepek, a gyertyafényes, meghitt pillanatok ugyanúgy, mint a hangos-káprázatos szilveszteri tűzijátékok. Marad a végeláthatatlan január, sötét, fázós reggeleivel, borongós, rövid nappalaival. Az időjárás zordsága ellen nem tehetünk semmit, de a falak közé becsempészhetünk egy kis melegséget. Nem kell hozzá még kandalló sem (bár akinek van, most nagy hasznát veheti), hanem csak néhány ötlet és szín. Méghozzá a legüdébb, legnapsugarasabb: a sárga.

Ez az a szín, ami felderíti a sötét szobákat, jókedvet, melegséget csempész a hűvös falak közé. Már egészen kis mennyiségtől is működik a hatás. Néhány üde párna vagy egy kisasztal is megtöri az egyhangúságot.

 

 

Egy fecske nem csinál nyarat, de egy sárga takaró már sokat tehet érte :) És a kékből is kihozza a legjobbat.

 

A sárga különösen jól párosítható fehérrel vagy natúr színekkel, ahogy ezek a képek is mutatják.

Sárga szappanok üvegben. Még ilyen kis mennyiségben is érvényesül, persze a sok-sok fehérnek is köszönhetően.

Akár a tükörkeretet is megbolondíthatjuk. Különösen jól érvényesül nagy belmagasságú fürdőszobákban, ahol a szemmagasságban elhelyezett élénk szín magára vonja a figyelmet.

Egy-egy kép formájában is megjelenhet a sárga. Itt például a konyha falára tették. Jó, ha valamilyen apró kiegészítőn még szerepel ez a szín, hogy erősítsék egymást.

 

 

Minden gyerek imádna ilyen mágnesfalon játszani. Sőt, nemcsak a gyerekek vehetik hasznát: üzeneteket, képeket tűzhetünk ki, de a kulcsok is biztos helyen lesznek. Kisebb változata ezért az előszobában is nagyon praktikus.

 

És ha már az előszobánál tartunk, gondoljunk a bejárati ajtóra is.
Hát ennyi arca van a sárgának. Remélem mindenki kedvet kapott egy kis "sárgításhoz" :)
Képek forrása: itt, illetve kattints a fotókra.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr648245100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása