Helykihasználás a sarkokban is
2015. november 04. írta: tervezzvelem

Helykihasználás a sarkokban is

Az ajtó mögött van egy kis zug, de ... Vagy két ajtó fogja közre a sarkot. Hogy nézne itt ki bármi is!? Ismerős probléma? Túl kevésnek tűnik a tér? Lehet ezzel valami értelmeset kezdeni? Az alábbi képek mindenképpen azt bizonyítják, hogy igen. Természetesen az a kérdés, hogy mekkora is a rendelkezésre álló hely és mire van leginkább szükség.

1. Étkező

A legkisebb helyet a sarokétkező foglalja el, ugyanis ebben az esetben az asztalt közelebb lehet tolni a padhoz és nem kell helyet hagyni, hogy mögötte el lehessen járni. Itt kb. 100x130 cm-es területen három-négy személy számára alkalmas étkezőt alakítottak ki. A szék kicsit belóg a közlekedési útvonalba, de használaton kívül betolható az asztal alá. A kárpitozott pad elég kényelmes és a rögtönzött otthoni munkahely szerepét is betölti.

2. Előszoba

Az előszobában mindig sok apróságnak kell helyet találni. A lehető legjobb és helytakarékos megoldás, ha egy megfelelő sarokban a falon helyezünk el praktikus tartókat, üzenőtáblát, kosarat.

3. Polcok

Polcból sosem elég. Viszonylag ritka, ez a sarkos elhelyezés, pedig akár könyveknek, akár dísztárgyaknak remek tárolóhelyül szolgál. Sőt, ha máshol nincs hely virágoknak, az ablak közelébe téve erre is kiváló megoldás.

4. Ablakok

Igazán szerencsés, aki ilyen lépcsőházzal büszkélkedhet.

5. Sarokszekrény

A tálaló tipikusan az a szekrény, amelynek egy sarokban is szoríthatunk helyet.

6. Kamra

A kamrában minden négyzetcentimétert érdemes bepolcozni.

7. Fürdő

Ha kevés a hely, jó megoldás a sarokzuhany. Négyzet alaprajzú fürdőszobák különösen alkalmasak erre. Itt például minden a sarokba került, még az ajtó is :)

Képek forrása: kattints a fotókra!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr918050758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása