Ugyanaz a tér - új lehetőségekkel
2015. október 09. írta: tervezzvelem

Ugyanaz a tér - új lehetőségekkel

Ma egy éve, hogy elindultunk :) Sok-sok minden történt azóta, gyűlnek a bejegyzések és az olvasótábor is szépen gyarapodik. Érdekes kérdésekkel kerestek meg, amit most is köszönök. Nagyon jó érzés válaszolni, megoldást keresni. Remélem azonban, hogy nemcsak a cikkek mennyisége szaporodik, hanem hasznotokra is válik :) Ezért lépjünk is tovább a következő témára: hogyan lehet a meglévő bútorokkal praktikusabb, kényelmesebb elrendezést teremteni?

Sokaknak nincs lehetősége rá, hogy időről-időre cserélgesse a bútorait. Lehet, hogy még a kiegészítőkön sem változtatna, de mégis jó lenne valami újdonság. Kellő ráhangoltsággal és elszántsággal pár óra alatt teljesen új nappalit teremthetünk. És kellő tervezéssel, persze. Ehhez az is kell, hogy a szoba ne legyen túlbútorozva. Ha mégis ez a helyzet, előnyös ha néhány felesleges, megunt darabtól megválunk.

Az előkészületek közé tartozik a gondos tervezés is. Már olvashattatok arról, hogyan kell alaprajzot készíteni és program vagy egyszerű, papírból kivágott formák segítségével bútorokat tologatni, rendezni. Aki szeretné feleleveníteni az ismereteit, itt olvashatja a bejegyzést.

Legjobban konkrét példán lehet szemléltetni, hogy mire is gondolok, amikor praktikumról, átalakításról beszélek. Ennél a nappalinál tulajdonképpen működnek a funkciók. Megfelelő mennyiségű az ülőhelyek száma és van tárolási lehetőség is. Csak kissé unalmas és a fal mellé helyezett bútorok miatt a szoba közepe üres és kihasználatlan marad. Ettől kicsit rideg hatású az egész. Talán az is zavaró, hogy mindegyik ülőbútor az ablak elé került.

Az átalakítás után sokkal otthonosabb és belakottabb lett a tér. Sőt, plusz bútoroknak is maradt hely. A hosszúkás szobát két részre osztották. Így kialakult egy társalgó-tévézős közösségi térfél és egy olvasósarok az ablak közelében. A kanapé mögött és az ablak alatt plusz tárolók is befértek. Olyan, mintha egyetlen szobából két újat nyertek volna.

 

 

Persze ez így könnyű, ha azonban szembesülsz saját nappalid adottságaival, mindjárt nehezebbnek tűnik a feladat. De ne félj a változásoktól! Végül is mit veszíthetsz? Legfeljebb visszaállítod az eredeti verziót :) Ha pedig elakadtál, de mégis másra vágysz, keress bizalommal. Az elérhetőségem itt találod.

Képek forrása: kattints a fotókra.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr887952288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.11. 14:50:36

Mi az utóbbi években háromszor rendeztük át a nappalit.
süti beállítások módosítása