Kreatív ötletek otthon nyaralóknak
2015. június 26. írta: tervezzvelem

Kreatív ötletek otthon nyaralóknak

Nemcsak az lehet kikapcsolódás, ha elutazunk távoli vidékekre, mert otthon is tökéletesre alakíthatjuk a vakációt és feltöltődhetünk, pihenhetünk. Méghozzá aktívan, sok szabadtéri és időnként benti tevékenységgel, szórakoztató játékokkal. Ehhez persze elengedhetetlen az előre szervezés, odafigyelés, mindenekelőtt pedig a mindenkiben ott lakozó kreativitás. És hogy kötődik ehhez a lakberendezés? Hát így!

Már az is pihentető, amikor elkezdünk tervezgetni, végiggondolni, mit is csinálunk majd.

Induljon jól a nap!

Egy kiadós alvás után menj ki a kertbe, teraszra, erkélyre - kinek mire van lehetősége. Ha egyik sincs, nyisd ki a konyhaablakot :) Reggelizz gazdagon és lassan és engedd, hogy a napfény tetőtől-talpig átjárjon. (Remélhetőleg napsütéses időben veszed ki a szabadságod.) Tudatosítsd magadban, hogy Te most szabadságon vagy, ne a teendőkre, elmaradásokra gondolj, úgyis kell egy-két nap az átálláshoz.

Virágozd fel a lakást, az erkélyt!

Ha még nincsenek növényeid az erkélyen, ablakpárkányon, ültess virágokat, fűszernövényeket cserepekbe, ládákba. Ha már vannak, gondozd őket, foglalkozz velük. Készíts kaspókat, virágtartókat.

Régi fiókokból ilyen mutatós virágtartó készíthető. Négy esztergált láb és némi kézügyesség kell hozzá. A részletes leírást a képre kattintva találod meg.

Dekorálj!

Néhány új kiegészítővel, saját kezűleg alkotott dekorációval egészen más hangulatot teremthetsz, feldobhatod a megszokott környezeted, legyen szó akár egy szobáról, konyháról vagy a kertről.

A legegyszerűbb hozzávalók: spárga, néhány üveg (befőttes vagy bármi más), kék festék, kagylók csigák, egy marék homok, képkeretek, régi deszkadarabok, dobozok, kék festék és ami még eszedbe jut. Nézd mennyi szépség készíthető!

A régi lavórt, tálakat sem kell kidobni.

Játssz!

Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is élvezik majd ezeket a szabadtéri játékokat. Hívd meg barátaidat bográcsozásra és egy önfeledt játékra. Ébresszétek fel magatokban a hajdani gyereket!

A klasszikus gyűrű dobáló játék, ezúttal üres flakonokból megalkotva. Ha a képre kattintasz, megtalálod az elkészítés leírását is.

Játssz twistert a szabadban! A színes köröket fújhatod közvetlenül a fűre is, de ha egy lepedőre (vagy több összevarrt lepedőre) fested, a játék mobillá tehető és kirándulásra is magaddal viheted. A játékszabályok magyar nyelvű leírását és a készítést itt találod.

Esős vagy hűvösebb napokon a fedett teraszon is szórakoztató időtöltés a scrabble. 100 betűre lesz szükség, amit legegyszerűbben kartonpapírokból állíthatsz elő. Tartósabb kivitelhez használhatsz poháralátétet, kavicsikat (amit együtt festetek meg), sörös vagy üdítős kupakot (csak kicsit soká tart a mennyiség beszerzése :) A játék szabályait, a betűelosztást itt találod.

Gyertyafényes vacsorák

Ahogy a reggelire, úgy a vacsorára is jusson több idő. Terítsd meg az asztalt gondosan, tedd hangulatossá az étkezőhelyet. Néhány befőttes üveg-mécses is remek hangulatteremtő.

Ezen az oldalon jobbnál-jobb terítési ötleteket találsz.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Nyáron is érdemes követned a blogot, mert további ötleteket találhatsz majd a szabadság hasznos és kreatív eltöltéséhez, valamint érdekes lakberendezési projekteket, amit Te magad is kivitelezhetsz.

Kellemes nyarat kívánok!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr297543182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

georginanagy 2018.03.21. 07:09:01

Kedves Rita, a Simple Stylish Alkoss&Díszíts sorozatról szóló információt keresek. Esetleg ismeri és szeretne megosztani velem a véleményét?
süti beállítások módosítása