Tavaszköszöntő
2015. március 18. írta: tervezzvelem

Tavaszköszöntő

Kedvelt ajtódíszünk, lakásdekorációnk a koszorú. Kör alakja a tökéletességet, az ég kerekségét jelképezi. Egyben utal a tiszteletadásra, a, győzelemre, az ünnepre, a szentségre és az örök életre is. Eredetileg leveles, virágos ágakból fonták és a szerelmes ifjak gyakran tűzték választottjuk ajtajára. Értelmezése mégis kettős, elég ha Krisztus töviskoszorúját, a kigúnyolás, a megalázás jelképét említjük. Közeledve húsvéthoz - amely a kereszténység fő ünnepe -  érdemes egy kicsit elidőzni e gondolatokkal. Hiszen a tavasz, az ébredő természet, a kibújó virágok mind-mind a megújulás, újjászületés felé terelik figyelmünket és ennek egyik legtisztább kifejezője a koszorú.

 

Ehhez a két koszorúhoz filcből készült virágokat használtak. A legegyszerűbb virágkészítési mód, ha vékony csíkra vágod az anyagot, feltekered és ragasztópisztollyal rögzíted.

Így is készíthettek virágokat. Az útmutatóért kattintsatok a képekre.

 

 

A barka is elválaszthatatlan a húsvéttól. Rövidebb vesszőkből, amelyeket fonott alapra erősítesz, könnyedén köthetsz koszorút.

Egy kis vers a tavaszi hangulathoz és a heti névnapokhoz.

Osvát Erzsébet: Három cimbora

 

Sándor, József, Benedek, hozza már a meleget.
Mindhármukon hátizsák, jönnek hegyen-völgyön át.
Elöl Sándor billeg-ballag, a nyomában József baktat.
Hátul szuszog Benedek, cipelik a meleget.
Sándor viszi a mezőre, József viszi az erdőbe,
A megmaradt meleget tóba szórja Benedek.

 

A végére pedig egy nagyon ötletes asztaldekorációt hagytam.

Képek forrása: kattints a fotókra!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr237279971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása