Faházak Norvégiából: Bergen
2015. január 21. írta: tervezzvelem

Faházak Norvégiából: Bergen

Igaz, hogy még tart a tél, de én már nagyon várom a tavaszt! Ti is? A mai bejegyzés témájául a norvégiai Bergent választottam. Annyira megfogtak az itteni faházak, hogy úgy éreztem, meg kell osztanom veletek a képeket. És hiába észak, hiába a hideg, a sok eső, ezek a színes házak nekem a tavaszt idézik. Egy biztos: ennél jobb ötlet, mint hogy egy szinte állandóan nyirkos, csapadékos városba ilyen tarkára és vidámra fessék a házakat, nemigen akad. (2007-ben például 84 napig egyfolytában esett! Medárd elbújhat mellette :)

Streets of Bergen, Norway.  Go to www.YourTravelVideos.com or just click on photo for home videos and much more on sites like this.

Norway -The Old Viking village in Bergen Norway..Totally Amazing! Been here and its WAY COOL! Fresh Seafood sold dockside and its delicious!

Rooftops of Bergen, Norway  Want to go here? Our awesome travel agents can hook you up! http://www.cruisemagic.com

Bergen's harbour in the summer time, Norway

 

NORWAY: Bergen. The colors are so inviting.

Nordnes, Bergen, Norway. Deep down in my heart this is my home.

Bergen. The colourful buildings of Bryggen stand in stark contrast to the  bleak landscape surrounding them.  Bryggen is a series of Hanseatic commercial buildings lining the  eastern side of the fjord coming into Bergen, Norway. Bryggen has  since 1979 been on the UNESCO list for World Cultural Heritage sites. Photo: John & Tina Reid

Bergen

Bergen, Norway

#Norvège  #Bergen . Ville portuaire du sud-ouest de la Norvège, Bergen est la deuxième ville du pays. Les rues sont irrégulièrement pavées avec de petites et grandes pierres mais sont gardées très propres. Quand aux maisons, elles ont une jolie apparence due à la diversité des couleurs avec lesquelles elles sont peintes. http://vp.etr.im/fcf8

Bergen, Norway - Two of my grandparents are from this part of Norway and we were able to visit in 2000.

Egy kis ismertető: Bergen Norvégia második legnagyobb városa. Mint az egykori Hanza-szövetség kereskedőtelepe csodaszép kikötővel rendelkezik a fjordok mentén. Itt a parton helyezkednek el a német kereskedők faházai. A látvány egészen egyedi: az élénk színű faházak egymás mellett sorakoznak, valaha kerítéssel is körbevették ezt a városrészt. A kereskedőkön kívül 2000 hivatalnok is élt itt, szóval nem kis városrészről van szó. Érdekessége, hogy csupa férfi dolgozott itt, akik cölibátust fogadtak. Egy bizonyos szolgálati idő után aztán visszatértek hazájukba és a családi életbe. Az UNESCO 1979-ben nyilvánította a világörökség részévé.

Forrás: wikipedia

Képek: Pinterest

Ha még több érdekességre vagy kíváncsi, kövess a Facebookon is.

A bergeni képek is jó példák arra, hogy a színek mennyire meghatározzák és alapvetően befolyásolják hangulatunkat. Nem mindegy tehát, hogy lakásunkban milyen színkombinációkkal vesszük körül magunkat. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr987093789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása