Hálószobatitkok 1.
2014. október 20. írta: tervezzvelem

Hálószobatitkok 1.

 

Make your bedroom a relaxing retreat with a warming colour scheme of caramel and vanilla to cosy up the mood. Make space for display with a ...Akárhogy számolunk, jó esetben életünk egyharmadát alvással töltjük. Nem mindegy tehát, hogyan rendezzük be ezt a helyiséget. Mire figyeljünk?

Hálószobánk legyen rendezett, jól áttekinthető, tartózkodjunk a zsúfoltságtól. Lehetőleg a lakás legcsendesebb helyére kerüljön. Ideális a keleti fekvés. A szín kiválasztásánál természetesen saját ízlésünket kövessük. Mégis inkább a lágyabb színeket részesítsük előnyben. Kellemesek lehetnek a meleg színek, mint a púderrózsaszín, a pasztell lilák, amelyek jól párosíthatók fahéj és mogyoró árnyalatokkal. De megjelenhet itt natúr környezetben a zöld vagy a türkiz is, amelyek bár hidegebb színek, de mégis megnyugtatóak.

A fényekre itt érdemes fokozottan figyelni. Talán sehol sincs olyan jelentősége a különböző erősségű fényeknek, mint a hálóban. Jó, ha többféle megvilágítási lehetőségünk van. Nagyon jól hatnak a különböző rejtett világítótestek, egy szép állólámpa, kislámpák, hangulatos gyertyák. Kell néha a romantika sejtelmes, szelíd fényeivel, kell a kuckó hatás. Valaki viszont éppen olvasásra vágyik elalvás előtt, neki megfelelő olvasólámpa szükséges. Kisgyerekeseknél nélkülözhetetlen a felcsavarható világítás, valamilyen gyenge éjszakai fény.

A világítás mellett ugyanolyan fontos a sötétség is. Van aki csak teljes sötétségben tud jól aludni. Sötétítőnk ezért legyen sűrű szövésű. Biztos megoldás a redőny vagy a spaletta.

A pihentető alváshoz fontos a friss levegő is, ezért reggel és délután jól szellőztessünk ki. A hőmérséklet legyen 18-20 fok körüli. Lehetőleg ne itt tévézzünk, ne számítógépezzünk. Viszont néha egy kis halk zene megnyugtatóan hat elalvás előtt.

Love these colors together. Grays & Greens. Egy igazán elegáns hálószoba.

 

canopy with lights | beautiful white canopy with lights (I'm diggin' the snow patrol lyrics on the wall)

 Romantika felsőfokon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Light blue/grey bedroom. Grey dressers + white handles. - drawers in nice grey or duck egg blue Cseppnyi kékkel, hűvös és tiszta.

Layered bedroom design with stripe duvet and leather tufted bench.

Legközelebb folytatom. Lesz szó ágyakról, ötletes tárolásról, puhaságról, dekorációkról és más apróságokról.

 Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr86810421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.22. 04:14:11

Már régóta szeretném megkérdezni valakitől, hogy az ágyak végén látható keskeny csík takaró mire való. Pusztán dísz vagy van egyéb funkciója is.

tervezzvelem 2014.10.22. 07:57:36

@little troll: Igen egyértelműen díszítő a funkciója, ahogy a párnáknak is. Egy sima, egyszínű ágytakaró, például a fekete, elég lehangoló lenne, az élénk színek viszont feldobják. Minden a tökéletes színhatás miatt van.

tervezzvelem 2014.10.24. 05:39:30

@little troll: Még hozzátenném, hogy a plusz ágytakarónak funkciója is lehet: fázósabbak hidegebb éjszakákon ráteríthetik a paplanjukra.
süti beállítások módosítása