Ötletek konyhai polcra
2023. január 10. írta: tervezzvelem

Ötletek konyhai polcra

A nyitott polcok nem mindig a legpraktikusabbak, hiszen jobban porosodnak rajta a tárgyak, azonban sokszor olyan a konyha, hogy csak egyedi méretű szekrény férne el. Ilyen lehet például egy sarok. Ezt nyugodtan ki lehet váltani néhány polccal, ez olcsóbb és ha odafigyelünk, nagyon dekoratív is, igazi éke lesz a konyhának. Ehhez gyűjtöttem most ötleteket.

Mindemellett a konyhai polcok nagyon divatosak és nem utolsó sorban - ha rendezettek - levegősebbek, ezáltal tágasabb hatást keltenek.

- A polcokat akkor tudod jól kihasználni, ha alulra teszed a gyakran használt dolgokat, felülre pedig azok kerülnek, amikhez ritkábban nyúlsz.

- Vigyázz azzal is, hogy ne kerüljön túl sok apró tárgy a polcra, mert ezzel épp az ellenkező hatást, zsúfoltságot, nyomasztó hangulatot érhetsz el. Ha mégis kisebb dolgokat tennél a polcra, tedd őket egy szép kosárba, így már rendezett lesz az összkép.

- Ahogy a tárgyakat, úgy a színeket sem "aprózd el", vagyis ne legyen túl sokféle színű edényed, bögréd stb. a polcokon, hanem inkább egy-két színt használj. Ha viszont a figyelemfelkeltés a célod, akkor is ügyelj az összhangra. Például ez nagyon szuper megoldás: 

- Viszont arra figyelj, hogy vagy a tárgyak vagy a fal legyen színes, a kettő együtt már sok lenne.

- Szép látványt nyújt, ha a polc színe megegyezik a munkalapéval. Mivel mögötte a falfelület is jól látszik, ezért itt is fontos a színválasztás. Ha szereted a letisztultságot és inkább a megnyugtató hangulatot részesíted előnyben, maradj a semleges színeknél.

 - Íme néhány ötlet, hogy mit és hova tehetsz a polcokra, ha leginkább a dekorálás a célod és szívesen játszanál a különböző textúrákkal, formákkal:

- Ahogy az eddigi képekből is kiderült, különösen szépek itt a növények. Ezek lehetnek kisebb cserepesek, futónövények vagy fűszerek, sőt egy-egy ízléses száraz virág kompozíció is helyet kaphat.

- Jó megoldás a polc ott is, ahol valamiket csoportosítani szeretnénk. Például a fűszereket a tűzhely közelében vagy a bögréket a kávé vagy teafőző környékén.

- A polcok alatti területet is kihasználhatod különböző akasztókkal, sínekkel:

 Tetszett a bejegyzés? További hasznos tippeket találsz FACEBOOK és INSTAGRAM oldalamon! 

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

Képek forrása: kattints a fotókra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3217920547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása