Laminált padló pro és kontra
2022. április 28. írta: tervezzvelem

Laminált padló pro és kontra

Sok kérdés érkezik hozzám laminált padlóval kapcsolatban. Most összegyűjtöttem a legfontosabb tudnivalókat, kérdéseket és válaszokat, amelyek segítenek eligazodni a laminált burkolatok világában.

Miből készül?

A laminált padlók hordozórétegének alapanyaga szinte teljes egészében (90 %) faőrlemény, felületén pedig védelemmel ellátott, szín- és UV-álló általában famintázatú dekor fólia található. Ez a fólia a kemény műgyanta rétegnek köszönhetően kopás-, nyomás- és karcolásálló.

Mennyire lesz tartós?

A jó minőségű és szakszerűen lerakott laminált padló évtizedekig, akár 15-25 évig is is tartós és szép marad. A padló kopásállóságát a fólia minőségén túl a vastagság is befolyásolja. Ha tudod, hogy eleve nagy igénybevételnek lesz kitéve a padló. érdemesebb az irodai használatra szánt, nagy kopásállóságú termékeket választani.

Mire használhatod még?

Az itt bemutatott ötletek mindegyikéhez maradék laminált padlót használtak. (forrás)

Hogyan tisztítsd?

Ha sokáig szeretnéd élvezni a laminált padlót, ápold kíméletesen. Ehhez érdemes néhány alapszabályt betartani, ami eléggé egyszerű. Először porszívózd fel parkettához való fejjel vagy töröld fel száraz, puha kendővel. Ezután következhet az ápolószeres felmosás. A tisztítószer mindig laminált padlóhoz való legyen, hogy sokáig megmaradjon a fénye. Felmosásnál arra is ügyelj, hogy ne legyen túl nedves a végén pedig száraz ronggyal is felitathatod a maradék vizet. Ennyi az egész.

 

(képek forrása: kattints a fotókra)

Végül pedig nézzük, milyen érvek szólnak a laminált padló mellett és melyek ellene.

Érvek a laminált padló mellett

- megfizethető

- a minőségi termékek viaszréteggel borítottak, ezért vízállóak és nagy a kopásállóságuk, éppen ezért konyhába, előszobába is lerakhatók

- nem repedezik, nem szárad ki, UV-álló

- egyszerűen lerakható és felszedhető

- meleg hatású

- padlófűtéssel kombinálható

- jól terhelhető, bírja a bútorok súlyát, nem karcolódik össze az esetleges lakásátrendezésektől

- élethű fa mintázat

- a kínálatban ma már megtalálhatók a környezetbarát, káros anyagtól mentes termékek is

- könnyen tisztítható

Érvek a laminált padló ellen

- bármennyire is élethű, mégsem igazi faburkolat

- nem lehet felújítani

- rárakható a régi padlóra, de ez szint-emelkedéssel jár és ha a felület egyenetlen volt, a laminált padló szétválhat

- statikusan feltöltődhet, jobban vonzza a port

Amint látható, sokkal kevesebb érvet sikerült ellene gyűjteni, mivel a laminált padló talán a piacon elérhető legjobb ár-érték arányú padló. Lerakása, ápolása könnyű, megjelenésében viszont igényes és esztétikus, amely ellenáll az erősebb igénybevételnek is. 

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4315334602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása