Ezekkel a színekkel tedd hangulatossá a konyhát!
2022. március 17. írta: tervezzvelem

Ezekkel a színekkel tedd hangulatossá a konyhát!

Amikor otthon töltjük az időt - és a home office korában ez nem kevés - életünk fő színtere a konyha. Számtalan olyan tevékenységet végzünk itt, amely nemcsak a főzéshez, hanem a társasági élethez vagy éppen a munkánkhoz kapcsolódik. Nagyon aktívan használjuk ezt a helyiséget, éppen ezért érdemes egy kicsit megvizsgálni, hogyan befolyásolják hangulatunkat, munkavégzésünket az itt uralkodó színek. 

A konyhának olyan térnek kell lennie, amely egyaránt hívogató a vendégek és az ott lakók számára, megnyugtató és pihentető, ugyanakkor segíti a munkát is. Ezt a kettős feladatot úgy tudja ellátni, ha nincs erős vibrálás, hanem a színek kiegészítik egymást, harmonikusan keverednek a hideg és meleg árnyalatok. Alapszabály azonban, hogy három-négy színnél ne használj többet.

Kékesszürkék meleg árnyalatokkal és fa felületekkel

A kék nem az a szín, amiről elsőre a konyha jut eszedbe. Azonban némi szürkés beütéssel és sok-sok fával kombinálva egészen otthonos és barátságos hatást kelt, ahonnan ki sem akarsz mozdulni. Mindez akkor szép igazán, ha a konyhád nagy ablakokkal rendelkezik és világos. Jó választás ez azoknak, akik szeretik a rusztikus megjelenést.

Általában véve is igaz a hidegebb tónusú színekre, hogy egy lakás falain belül mindaddig nyomasztóak, amíg nem társítod őket meleg hatású felületekkel, legalább fele-fele arányban, de a hideg szín inkább kisebb területen jelenjen meg.

Fehér és pasztell

A fehér konyha mindig időtlen és klasszikus, azonban ne félj egy kis színt is belevinni! Lehet ez egy kontrasztos színű munkapult vagy a fehértől éppen csak eltérő, pasztell alsószekrény sor. Ha nem szeretnéd, hogy túl steril legyen, társítsd fa felületekkel, akár csak néhány használati tárgy formájában.

A fehér konyhabútor remek alapot biztosít ahhoz is, hogy egy merészebb falszínre vagy padlóra hívja fel a figyelmet.

 

Sárga

Ez a derű, a napfény színe, fehérrel keverve máris jobb kedvre hangol, friss és levegős hatást kelt. A tér könnyed és világos lesz. Különösen jó választás ez, ha nem túl sok természetes fény jut a konyhádba.

Jól kiegészítik a kék mintájú cementlapok vagy a színes edények és székek.

Zöldek

Használd bátran a zöld fakóbb árnyalatait, ugyanis ez a szín kiegyensúlyozottá tesz és megnyugtat. A megjelenés hagyományos és elegáns, amit szépen kiemelnek a réz fogantyúk és a fa felületek. Ezekkel a színekkel a természetet is be tudod csempészni otthonodba.

Képek forrása: kattints a fotókra.

Tetszett a cikk és tovább tájékozódnál konyha témában?

Kérd a konyhatervezésről szóló ingyenes anyagomat!

Ha Te is konyhafelújításon gondolkodsz, de lenne még néhány szakmai kérdésed, mielőtt belevágnál, keresd fel a honlapomat és kérdezz bátran!

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2417779488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása