Hogyan illeszd régi bútoraidat új környezetbe
2019. szeptember 27. írta: tervezzvelem

Hogyan illeszd régi bútoraidat új környezetbe

Unod a régi bútoraidat és nagyon vágysz már valami újdonságra, új környezetre? Legszívesebben mindent lecserélnél, de az rengeteg pénzbe kerülne? Mit kezd ezzel a helyzettel? Hogyan tudod eldönteni, hogy mi maradjon és mi menjen? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása nem egyszerű. Hagyj magadnak időt az érlelődésre, de az érzelmi döntésen túl próbáld meg reálisan néni a dolgokat.

Készíts alaprajzot!

Ez a legegyszerűbb módja, hogy megtudd, mennyi bútorra van szükséged. Papíron mindig könnyebb kikalkulálni, tologatni a bútorokat, mint fejben. Ha úgy érzed, sikerült megtalálnod a legmegfelelőbb új elrendezést, írd össze méret szerint, hogy milyen bútorokra lesz szükséged. Ezzel már lesz egy támpontod, hogy a meglévő darabokból mi jöhet szóba.

Milyen legyen az új berendezés stílusa?

Az új daraboknak szervesen kell illeszkedni a régiekhez, ugyanakkor nem kell mereven követni a meglévő irányvonalat. Inkább arra kell törekedni, hogy az új letisztult, egyszerű vonalú berendezés legyen, amelyhez könnyebben illeszkedik bármilyen másik stílus.

Ezen a képen például a 60-as évekbeli könyvszekrény egyáltalán nem lóg ki a skandináv környezetből. A színek, a fa felületek összhangja sokat segít ebben.

Ha a meglévő berendezés kicsit egysíkúbb, érdemes feldobni egy mutatós lámpával vagy a régi étkezőasztalt és egy-két székét különböző helyekről összeválogatott ülőbútorral kiegészíteni. Ha tetszik ez a stílus, a szabály annyi, hogy a környezet maradjon semleges.

 

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet az új és a meglévő bútorok kombinációjából?

Ahogy már utaltam rá, sokat segítenek ebben a színek, amelyek egyesítő és egységesítő szerepet töltenek be. Ha következetesen ragaszkodsz 3-4 fő színhez, nem lehet probléma. Természetesen új színt is be lehet vezetni, de ez ne legyen több egy vagy két színnél és illeszkedjen a meglévőkhöz. A fekete például, ha eddig még nem használtad, igazi jolly joker lehet, minden enteriőrnek kellemes hangsúlyt ad.

A teljesen más színű új bútorokat úgy tudod a régiekhez illeszteni, ha a kiegészítőkön (párnák, kaspók, grafikák) továbbviszed ezek az új színek. Például ha szeretnél egy zöld falat a nappaliba, vásárolj néhány dísztárgyat, ami ugyancsak zöld, illetve növényekkel is megteremtheted a harmóniát.

 

Ezzel a témával bővebben ismerkedhetsz on-line lakberendező tanfolyamomon. Megtudhatod továbbá, mitől válik barátságossá és praktikussá az otthonod, legyen szó az elrendezésről vagy a tárolásról. A tanfolyam gyakorlatiasan foglalja össze azt a szaktudást, amely segítségedre lesz saját otthonod tervezésénél, átalakításánál. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. Ha most jelentkezel, a tananyag mellé ajándék könyvet is kapsz!

» RÉSZLETEK ITT! «

 

Képek forrása: kattints a fotókra!

Tetszett az összeállítás? Kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6315174506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása