Csak egyszerűen!
2018. július 27. írta: tervezzvelem

Csak egyszerűen!

Sokszor jólesik belépni egy olyan helyiségbe, amely mentes a túlzásoktól: a kirívó dekorációktól, az erőteljes színektől és formáktól. De miért vonzódunk az egyszerűséghez? Mert megnyugtató, barátságos, természetközeli. Igen, ez az utóbbi, a természetközeliség a kulcsszó, amiért szeretjük. És persze nemcsak a természetes anyagok gazdag jelenléte, hanem a mesterkélt, "mű" tárgyaktól való mentesség miatt is.

konyha_kofallal.jpg
furdo_egyszeruen.jpg

Egyszerűen, de nem unalmasan!

Attól, hogy valami egyszerű, egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmas is. A monokróm színvilág nagyszerű lehetőségeket kínál a különböző árnyalatokkal való játékra vagy sötét-világos kontrasztra. Érdekessé tehetsz egy helyiséget különböző textúrájú felületekkel is. Erről itt olvashatsz bővebben.

Ha igazán időtálló berendezést szeretnél, a legjobb, ha az egyszerűséget és nem a pillanatnyi divatot tartod szem előtt.

Modern kiegészítőkkel

A természetes faanyagok, textíliák, szőnyegek társaságában jól mutatnak az ipari stílus jellegzetes tárgyai, anyagai, mint például a fém lámpák, beton felületek. Sőt oldják, megszelídítik azok hidegségét.

Népi motívumokkal

A modern mellett egy-egy használati vagy dísztárgyon megjelenhetnek távoli kultúrák vagy éppen a magyar népművészet jellegzetes mintái, díszítései. Így pár figyelemfelkeltő elemmel könnyen érdekessé, személyessé teheted az otthonod. Teret engedhetsz az egyedi, kézi készítésű daraboknak, amelyekben jó lesz újra és újra gyönyörködni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5214144983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása