Dobd fel a konyhád ötletesen!
2018. július 07. írta: tervezzvelem

Dobd fel a konyhád ötletesen!

Egy konyhaátalakítás nemcsak anyagilag megterhelő, hanem időben, utánajárásban is fárasztó lehet. Ha albérletben laksz, akkor sem dobhatod ki a meglévő berendezést. Éppen ezért, ha amúgy megfelelő a konyha elrendezése, egy kis csinosítással nagy mértékben átváltoztathatod, megújíthatod. Lássuk, mit tehetsz érte!

Harmónia a kiegészítőkben

A jó közérzethez, ahhoz, hogy szívesen lépj be ebbe a helyiségbe, az is hozzátartozik, hogy használati tárgyaid, a szem előtt lévő konyhai eszközök színben, stílusban harmonizálnak. Például ha a tányéralátétek, fakanáltartó, tálcák azonos színűek, máris megteremtetted az alaphangulatot. A természetes fa is nagyon jól mutat vágódeszka vagy más apróság formájában.

Képek, dekoráció

Sokkal hangulatosabbak, barátságosabbak azok a helyiségek, ahova képeket, személyes tárgyakat teszel. Akkor mutat legjobban, ha egy helyre csoportosítod őket, így nem kelti az összevisszaság érzetét.

Tükrökkel nemcsak a konyhát, hanem az étkezőt is tágasabbá teheted.

Ha kedveled a kontrasztokat, egy rövid falszakaszt feketére is festhetsz. Így duplán kiemelheted az ide helyezett tárgyakat. Ahol gyerekek vannak, a falat táblafestékkel is lekenheted, ahol szabad firkálni, rajzolni

A díszítést összekötheted a praktikummal is, ha például a képek mellé üzenőtáblát is helyezel. A képek pedig lehetnek kedvenc ételeid fotói, akár a recepttel együtt.

A szakácskönyvek is látványos színfoltot alkotnak, ha ötletesen helyezed el őket.

Függöny helyett rolót!

A konyhaablaknál nem mindig van hely hagyományos függönynek, de talán nincs is erre szükség. Fiatalos, modern hangulatot teremthetsz egy egyszerű vászon vagy bambusz rolóval. Mintázata, színe nyugodtan lehet élénkebb is. Így karakteressé teheted a konyhád, ha amúgy világos a bútorod.

Növények, fűszerek

Ha van egy kis sarkod az ablak mellett, csoportosíts ide néhány fűszernövényt. Nemcsak díszítenek, hasznosak is, változatosan ízesítheted velük az ételeket. Arra ügyelj, hogy frissek, egészségesek legyenek.

Egy másik nagyon látványos megoldás, ha fali tartóba ülteted a növénykéket.

Szívesen olvasnál még praktikus ötletekről?

Azok számára, akik szeretnék átrendezni és praktikusan alakítani otthonukat, egy hasznos tudáscsomagot állítottam össze. Nyelvezete közérthető, így lépésről-lépésre követheted, mit és hogyan kell csinálnod.

Mit tartalmaz a csomag?

- egy e-könyvet: PRAKTIKUM A LAKBERENDEZÉSBEN, amelyet kinyomtathatsz. Terjedelme 107.oldal

- és egy nyomtatott könyvet: OTTHONUNK SZÍNEI, sok illusztrációval. Terjedelme 64 oldal

Mikor hasznos ez számodra?

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz jól működő és praktikus az otthonod. Ajánlom azoknak is, akik most ismerkednek a lakberendezés alapjaival és egy kötetben összegyűjtve szeretnék megtalálni a legfontosabb információkat, legyen szó a bútorok méretéről, az alaprajz elkészítéséről vagy az ergonómiáról. A megszerzett ismeretek segítségével aztán Te magad is bátran belevághatsz a lakberendezésbe.

Mi az, amit megtudhatsz belőle?

  • hogyan mérd fel az igényeidet,
  • hogyan oldd meg a tárolás kérdését,
  • hogyan találd meg a helyes arányokat,
  • hogyan lesznek praktikus kialakításúak az egyes helyiségeid (különös tekintettel a konyhára, fürdőre, nappalira),
  • milyen kihasználatlan helyeket fedezhetsz fel a lakásban,
  • milyen a jó világítás,
  • hogyan dekorálj a praktikum jegyében

Kattints ide a részletekért!

Ha tetszett az összeállítás kövess a FACEBOOK-on is!

 Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6714092619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása