Teremts meleg otthont sárgával!
2017. november 03. írta: tervezzvelem

Teremts meleg otthont sárgával!

Amikor színeket választunk otthonunkba, gyakran bajban vagyunk: melyik legyen, milyen felületre kerüljön, mennyi legyen? Akkor sem egyszerű jól eltalálni az arányokat, ha tudjuk, hogy a legjobb kiindulási alap, ha semleges alapszínt választunk - fehéret, bézst, halvány szürkét vagy natúr fát - a nagy felületekre mint például a fal, padló, nagyobb bútorok. Mert ez még önmagában elég unalmas lenne, ezért szükség van egy-két-három egymással harmonizáló élénkebb színre.

Az egyik legjobb választás kiegészítőnek a sárga (a napsárgától a narancsig bármelyik árnyalat): ragyogó, meleg, barátságos és mindig jó kedvre hangol. Csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen belőle túl sok, ne fő színként válasszuk, hanem mértékkel alkalmazzuk. Például néhány tapétacsík formájában vagy függönyként, díszpárnaként, egy-egy dekoráción vagy érdekes kisbútoron. A jó arányokon úgy is javíthatunk, ha ellenpontként némi hideg színnel, szürkével, kékkel, türkizzel, zölddel kombináljuk.

Lássuk most a konkrét példákat, hogyan varázsol ragyogó meleggé egy helyiséget a sárga! És ráadásul remekül megteremthetjük vele egy adott helyiség fókuszpontját, hiszen azonnal magára vonja a figyelmet.

A bézs megfelelő alapot szolgáltat a sárga kiegészítőknek, kellőképpen engedi érvényesülni és együtt megnyugtató, otthonos érzést keltenek.

Csak egy pötty türkiz vagy kék és tökéletes az egyensúly.

A szürke túl hideg és egyszerű lenne nélküle.

A hálót is kellemessé teszi, ha egy falszakaszt "besárgítunk".

Fürdő: egy kis vidámság a steril fehér mellé.

Akár így is kiemelhetünk egy falszakaszt: nem mindennapi és kellemes keretet kölcsönöz a könyvespolcnak.

Egy kis élénkség a konyhai hátfalon.

Ötletes elválasztó polc a gyerekszobában.

Képek forrása: kattints a fotókra!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

További tanácsok színválasztáshoz

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

otthonunk_szinei_konyv_cimlap.jpg

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

Rendelhető könyv: OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Érdekel, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5813153598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása