Karácsony last minute
2016. december 14. írta: tervezzvelem

Karácsony last minute

Ilyenkor karácsony előtt a szokásosnál is gyorsabban telik az idő. Pedig a teendők csak szaporodnak, ahogy közeledünk az ünnephez. Azt hiszem nem kell sorolnom: ajándékok kitalálása, beszerzése, a lakás dekorálása, menü megtervezése, családi időpont-egyeztetések, hogy csak a legfontosabbakat említsem. De hogy mégse legyen rohanós a vége, és mindenki nyugodt örömmel készülhessen, összegyűjtöttem pár egyszerűen kivitelezhető dekorációt, illetve ajándék-ötletet.

Last minute dekorációk

Asztali díszek

Ha másra már nincs is időnk, legalább az ünnepi asztalt díszítsük fel. Nagyon mutatós összeállítás készíthető termésekből, pár fenyőágból, egy szép tálcából vagy ládikából. Elmaradhatatlan kiegészítő a gyertya.

 

 A befőttes üveg kiválóan használható mécsestartóként.

Néhány színes gyertya vagy tál megbolondítja a natúr összeállítást. Különösen titokzatos a lila.

Ablakba

Nem is annyira idő, hanem ráhangoltság szükséges ezekhez a papírcsipkékhez. Viszont ha ez megvan, gyönyörű alkotásokkal csinosíthatjuk ablakainkat.

Az alábbi képre kattintva szebbnél-szebb sablonokat találhattok:

Last minute ajándékok

Webáruházak

Ha még van néhány napunk, érdemesebb egy szimpatikus webáruházat kiválasztani, ahonnan kényelmesen otthonról rendelhetünk és nem kell sorban állással tölteni az időt.

Néhány ötlet:

- társasjátékok: lehet, hogy a felnőttek jobban szeretik, mint a gyerekek :)

- ékszerek: nagyon szépek a kézműves tűzzománc vagy gyöngyből fűzött-szövött darabok

- sütőformák egy kis édességgel

- kozmetikumok : előnyben a természetes anyagból készülők

- képkeret vagy fotóalbum: például barátnőnek vagy párunknak néhány közös, emlékezetes képpel, esetleg idézettel

- folyóirat/szaklap éves előfizetés

- és még folytathatnánk a sort, de például, ha nem esik nehezedre egy kis utánaolvasás, az egész családnak nagyon jó közös ajándék lehet egy akvárium, néhány színes hallal, némi növényzettel. Fontos, hogy mindenki szeresse nálatok az állatokat és a gyerekek is legyenek bevonva az etetésbe, tisztításba. Ha a lakás mérete nem teszi lehetővé más állat tartását, a halakkal is gondoskodásra nevelhetők a tizenéves gyerekek. Ráadásul komoly stressz-csökkentő hatású, ha csak ücsörgünk és gyönyörködünk a látványban.

Ha igazán profi megoldást keresel az akváriumhoz, olvasd el ezt a cikket! Egyébként is érdemes hozzájuk ellátogatni, bővebb cégismertetőt itt találhattok.

 

Kuponok

Ezek lehetnek saját magunk által gyártottak vagy valamelyik kedvenc boltban beszerzett kuponok. Nagy előnyük, hogy megkímél minket a felesleges vásárlástól, annak kitalálásától, hogy megvan-e már ez a könyv vagy CD vagy jó lesz-e a méret stb.

Íme pár ötlet, ha nyomtatni szeretnéd, de kézzel is megírhatod, személyhez szólóvá teheted.

(forrás: http://napiboldogsag.com/2013/04/18/szeress-most-szerelem-kuponok-minden-alkalomra/)

 Köszönet érte!

SK képeslapok vagy ajándékkísérők

Pillanatok alatt elkészíthetők ezek az egyedi ajándékkísérők vagy képeslapok. Vannak barátaink, akiket nem ajándékozunk meg (nem sok értelme lenne italokat, desszerteket cserélni, hiszen a barátság nem erről szól), de egy megemlékezés, pár kézzel írt sor mindenkinek jólesik.

Ezzel kívánok mindenkinek örömteli készülődést!

Képek forrása: kattints a fotókra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr7612036569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása