Luxus csaptelepek: Hansgrohe
2015. április 08. írta: tervezzvelem

Luxus csaptelepek: Hansgrohe

Forma és funkció tökéletes összefonódása jellemzi a Hansgrohe termékeit. 1901 óta az innováció a fekete-erdei vállalat fő mozgatórugója. Az eltelt 114 év alatt óriási utat tettek meg az első kézi zuhanytól a Raindance feltalálásáig.

Az alapító, Hans Grohe (1871-1955) a takácsmesterséget adta fel a szaniteripar kedvéért, ami eléggé kockázatos vállalkozásnak tűnhetett a 20. század elején. Ugyanis akkoriban még sok helyen csak álom volt a saját fürdőszoba. Grohe a lemez zuhanyokra specializálta magát, ami - idővel beigazolódott - a legkitűnőbb választásnak bizonyult. A kezdeti 3 fős vállalkozás a század közepére világcéggé nőtte ki magát. Nem is csoda, hiszen náluk az újítás állandóan napirenden van. Az alapító 82 évesen is egy azóta megszokottá vált újdonsággal állt elő: a zuhanyrúddal, amelyen a kézifej rögzíthető. A cég napjainkban meghatározó nemzetközi szerepet tölt be és piacvezető a csaptelepek és zuhanyok területén.

Ma olyan világhírű designerek dolgoznak náluk, mint Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola, valamint Ronan és Erwan Bouroullec, hogy csak a legnevesebbeket említsem.

Napjain egyik leghíresebb kreatív elméje a francia Philippe Starck. Fogkefétől a kávéházi székig már mindent tervezett. A minimalista design képviselője, filozófiája, egyben hitvallása is: "Szeretem kinyitni az ajtókat az emberek fejében."

Antonio Citterio nemcsak új fürdőszobát, hanem új helyiséget is teremtett. Munkái ragyogóan kiállták az idő próbáját. A legjobb olasz design-t képviseli. A tökéletes formát keresi a tökéletes pillanathoz, tökéletesen illeszkedve a vásárló igényeihez.

Patricia Urquiola az élet sokszínűségét teszi át a fürdőbe is. A spanyol hölgy ugyanolyan sikeres kézzel nyúl a fényekhez, mint az anyagokhoz. Stílusa üdítő és rendhagyó, minimalista, ugyanakkor virágos-nőies. Az ő szavaival: "Imádom az egyesítést!" Valóban, és ezáltal ébreszti fel érzékeinket.

Egy másik francia, Jean-Marie Massaud, a víz megszállottja. Állítása szerint az embernek vízre és nem csaptelepre van szüksége. Ami ugyan meghökkentően hangzik egy formatervező szájából, de rögtön világossá válik, ha egy pillantást vetünk munkáira. Az első a természet közelsége, és ennek rendelődik alá a technológia. Fürdőszoba és konyhai kollekciója a természet egyszerű szépségére és arra a kapcsolatra összpontosít, amely összeköt vele. Vízesés a mosogató fölött, kagylószerű kád, felhőből hulló zuhany. Mindegyik alkotása költői és avant-garde, szórakoztató, de rendkívül funkcionális is.

Maradunk továbbra is a franciáknál. A fiatal Ronan és Erwan Bouroullec koncepciója a kifinomultság, az organizmus és a látvány. A testvérpár mottója: "A vásárló dönti el!" Ehhez pedig a szabadság a kulcs.

Forrás: www.hansgrohe.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr757349736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása