Lépcsők, spaletták, Provence
2015. március 13. írta: tervezzvelem

Lépcsők, spaletták, Provence

Érzed az olajfák illatát? A résekből kikandikáló kakukkfüvet, a levendulát? Provence úgy jelenik meg előttem, mint egy ódon mesevilág, mint a nagymama újra és újramondott kért-kéretlen történetei. Fehér kőfalak, girbe-gurba vonalak, tekergőző növények, menta, cserepek és ragyogó világoskék égbolt. Itt minden a szabálytalanság dicséretéről szól.

Örök és mulandó mégis, mint maga a természet, mint maga az ember. Esendő, félbehagyott, de minden mozzanaton érződik a kéz simogató jelenléte, az épp csak most, a pillanat megismételhetetlensége. Éppen azért olyan vonzó és ismerős, mert annyira természetes, nincs benne semmi mesterkélt, semmi túlzó, csak a belülről fakadó egyszerű szépség.

Képek, hangulatok, ünnep a hétköznapokban.

A képek forrását a fotókra kattintva találod!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr187264719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.03.14. 19:43:32

Nagyon szép képek. Ami számomra érdekes, hogy a málló vakolatú házakat is növényekkel díszítik, valamilyen formában vidámmá teszik.

Itthon vagy felújítják, vagy hagyják az enyészetnek. Divat, hogy tornácos parasztházakat téglavörösre festik. Borzalmas. Például, rossz nézni a hasított deszka kerítéseket. Egyszóval kis hazánkban nincs gazdája, az oda nem illő felújítás megelőzésének. Németországban erre figyel az önkormányzat.

Hajdu Boglárka 2015.03.14. 21:08:53

Nem kekeckedésből, de helyesen: Provence.
üdv

tervezzvelem 2015.03.15. 07:43:38

@Hajdu Boglárka: Igen, köszönöm. Javítottam.
süti beállítások módosítása