Nagyító alatt a tolóajtók
2015. március 02. írta: tervezzvelem

Nagyító alatt a tolóajtók

A mai bejegyzésben a tolóajtók témakörét járjuk körbe. Nemcsak praktikusságuk, helytakarékosságuk miatt érdemes ilyen típusú ajtót választani, hanem megfizethető áruk és esztétikusságuk okán is. A praktikum például abban is megnyilvánul, hogy belépve nagyobbnak érzékeljük a teret, hiszen nem takarja ajtószárny. Nem utolsó sorban építészeti szempontból is érdekesebb, látványosabb, mint a hagyományos ajtó.

Alapvetően két típusban készülnek:

1. Falban futó tolóajtók

Ebben az estben a vasalatot és az ajtólapot egy erre a célra kiképzett, vasalattal és kiegészítőkkel ellátott ajtónyílás fogadja, amelyet gipszkarton vagy egyéb épített fal takar. Előnye és hátránya is ebből adódik. Mert egyrészt esztétikus a "nyomtalanul eltűnő" ajtó, viszont az épített fal miatt nagyobb a helyigénye és drágább is, mint a fal előtt futó változat.

2. Fal előtt futó tolóajtók

Az ajtó nyitott és csukott állapotában is látszik. Felül egy sín tartja, amit természetesen el lehet takarni, de egy modern lakásba teljesen jól illeszkedik például egy szép kivitelű alu sín. Emellett előnye még, hogy olcsóbb megoldás, kis helyigényű és bármilyen falnyílás akár utólag is átalakítható a tolóajtó számára. Hátránya viszont, hogy az ajtólap útjában nem lehet semmilyen bútor vagy akadály. Azonban, azt hiszem, ezt könnyű elkerülni.

Mindkét ajtótípusra igaz, hogy kevésbé szag -és hangszigetelőek, mint hagyományos társaik.

Most pedig lássunk néhány szép megoldást!

A beltéri ajtó funkció mellett a tolóajtó számos helyen lehet hasznunkra. Például az egyik legjobb választás a gardróbszekrényeknél.

Működhet térelválasztóként, sőt akár mozgó falként is, amire polcokat erősítünk.

 

 

 

Eltakarhatjuk vele a tévét vagy a számítástechnikai eszközöket.

A mosógép is jól elrejthető vele.

A lépcsőfeljárat is egy mozdulattal eltüntethető mögötte.

Forrás: www.ajtohaz.hu

Képek forrása: kattints a fotókra!

Könyvajánló: Szeretnél többet  tudni a színekről? Egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr127232817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása