Különleges mennyezetek
2015. február 25. írta: tervezzvelem

Különleges mennyezetek

Az utóbbi időben talán már több figyelmet fordítunk a mennyezetre is és kezdünk túllépni a fehér plafon egyszerűségén. Természetesen azonban mindennek megvan a maga helye: az egyik lakásban a dísztelen fehérség, a másikban egy érdekes mennyezetmegoldás mutat jól. Arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy ahol nagyok és összefüggőek a terek, izgalmasan töri meg az egyhangúságot néhány látványos elem.

Egyszerű, mégis feltűnő megoldás, ha gipszkartonnal és süllyesztett világítással kezdünk el játszani, így érve el különböző fény-árnyék hatásokat.

Egy sima, ízléses szegély is elegánssá teszi a belső teret.

A festés is alapvető változást idéz elő. Egy semleges színekkel, egyenes vonalú bútorokkal berendezett helyiségben szinte robban a mennyezet erőteljes lilája.

A nem megszokott, fényes felület a hagyományos berendezésű otthonoknak is egyedi külsőt kölcsönöz.

Egy parasztházban külön ajándék a gyönyörű fagerendázat.

Mintha csak kastélyba lépnénk: kazettás festett mennyezet, illetve a következő képen az aranyozott plafon. A kettő között az az óriási különbség, hogy bár mindegyik régies környezetbe való, az elsőnél a fehér klasszikus, mégis modern bútorok jólesően oldják a világos színekben játszó mennyezet megszerkesztettségét. A nem várt, játékos ellentét adja a szoba különlegességét. A csillár mintájában, formájában visszaköszön a kazetták rajzolata, ugyanakkor az osztások már a könyvszekrény felé irányítják tekintetünket. A másodiknál viszont minden egy irányba mutat: a mennyezet felerősíti a bútorok ódon, őszi-meleg hatását.

A kávézók, éttermek világa mindig több teret enged a fantáziának.

Forrás: kattints a képekre!

Könyvajánló: Szeretnél többet  tudni a színekről? Egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr907213731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása