Dolgozószoba: célszerűen, stílusosan
2015. január 08. írta: tervezzvelem

Dolgozószoba: célszerűen, stílusosan

Egyre többen vannak, akik otthon is végeznek valamilyen munkatevékenységet: akár mert kisbabájukkal vannak otthon, akár mert csak internetes munkavégzésre nyílik lehetőségük, akár mert olyan a hobbijuk, akár mert munkájuk egy részét hazaviszik és persze még számtalan más ok miatt. Egyszóval egyre többen vannak, akiknek szükségük van otthon is praktikusan, ösztönzően, ergonomikusan, barátságosan, megfelelően bevilágított dolgozószobára vagy dolgozósarokra.

Carte Blanche

Apply a strip of wallpaper. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

Akármilyen kicsi is a helyünk, kellő odafigyeléssel, kevés ráfordítás mellett is (lehet szó saját kezű kivitelezésről is), olyan dolgozósarkot alakíthatunk ki, amely minden igényünket kielégíti. Legyen szó számítógépes tevékenységről vagy hobbiról. Mire érdemes odafigyelni?

1. Hol legyen? Aki külön helyiséggel rendelkezik, természetesen egyszerű helyzetben van. De nem sokkal nehezebb annak sem, aki a nappaliban, a hálóban vagy egy beugró falmélyedésben, netán beépített szekrény helyén szeretne dolgozósarkot kialakítani. Sőt egy beépített erkély is ad megoldási lehetőséget. A helyiség kiválasztásánál egyrészt a méret, másrészt az is szempont lehet, hogy mennyire szeretnénk szeparálni a dolgozósarkot. Erre jó megoldás lehet, ha a dolgozó kuckó ajtó, függöny vagy roló mögé rejthető.

Use a shelf as a desk. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

Create extra book storage. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

2. Milyen tevékenységet végzünk majd itt? Egész napos munkáról, részmunkaidőről, egy-egy tevékenység otthoni elvégzéséről vagy hobbiról van szó? A munka jellege adja meg ugyanis, hogy mekkora térre lesz szükségünk. Gondoljunk az esetlegesen keletkező iratok, számlák stb elhelyezésére is. Erre remekül kihasználhatjuk az asztalunk fölötti helyet.

Take advantage of bright spaces. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

3. Mire lesz szükségünk minimálisan? Íróasztalra (kellő méretű asztallap, melyet célszerű fal elé helyezni, hogy maximálisan kihasználjuk a helyet), kényelmes székre (célszerű a forgó), világításra, kellemes színekre (amelyek ösztönzőek, barátságosak, frissek mint pl. egy halvány zöld vagy sárga árnyalatok sok fehérrel, világossal), polcokra és technikai berendezésekre (számítógép stb.).

Surround yourself with your favorite things. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

4 Saját stílusunk. Ettől lesz egyedi, hangulatos. Hihetetlen mértékben növeli a munkakedvet, ha olyan tárgyakkal vesszük körül magunkat, ami kellemes érzetet kelt bennünk. Lehet ez azért, mert szép emlékeket ébreszt, mint egy kép vagy fotó, lehet azért, mert saját kezünk munkája van a kialakításában. És ami ugyanennyire lényeges: tartsunk mindig rendet.

Turn it into a cozy alcove. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

Display art. | 23 Unexpected Ways To Transform An Unused Closet

Small_Office_Space

10 stylish home offices to inspire your own personal workspace:

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr317052381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása