Advent gyertyafényben
2014. november 24. írta: tervezzvelem

Advent gyertyafényben

.square Advent wreath

Vasárnap már az első gyertyát gyújthatjuk meg az adventi koszorún. Nézz körül otthon, milyen terméseid, tálaid, gyertyáid, szalagjaid, kincseid rejtőznek a fiókokban. A hét folyamán még lesz időd pótolni a hiányokat. A készülődéshez, ráhangolódáshoz addig is elmesélem, hogy az első koszorút 1839-ben készítette egy evangélikus lelkész. Az ő koszorúja még egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a maiak. Egy felfüggesztett szekérkerékre 23 gyertyát helyezett el és minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig. A hétköznapokat piros, míg a vasárnapokat fehér gyertyák jelölték.

Mára leegyszerűsödtek a koszorúk. Hagyományosan három lila és egy rózsaszín gyertyával díszítik, a harmadik vasárnap a rózsaszín, az öröm színe. De mindegyik gyertyának megvan a maga jelentése, sorrendben: hit, remény, öröm, szeretet.

Ha ragaszkodsz a hagyományos színekhez, ezt úgy is jelezheted, hogy fehér gyertyára lila és rózsaszín szalagot ragasztasz vagy kötsz masnira.

Emmanuel Advent Pillar Set     Wow - so beautiful.  But totally out of my price range.

Most pedig nézzük a rendhagyóbb variációkat! Nagyon szép adventi díszeket készíthetsz cserepek, üvegek, bögrék, tálak felhasználásával. Az edénybe állítsd bele a gyertyát (kevés olvasztott viasszal vagy ragasztópisztollyal is rögzítheted vagy tűzőhabba illesztheted), majd rakd körbe mohával, tobozzal, apróbb termésekkel, fenyővel, bogyós és leveles ágakkal (például tűztövissel, magyallal, hóbogyóval, homoktövissel, borostyánnal). Az egész kompozíciót helyezd egy színben harmonizáló tálra vagy sima faládába.

Advent Candles :: Hope-Peace-Joy-Love  Not Your Typical DIY Advent Candle Wreath :: AnExtraordinaryDay.net

Schlicht ...

Centro de mesa Navideña

 

Cool idea. Maybe use for table numbers for a wedding.

Körülnézhetsz a gyerekszobában is. Egy-két apró szarvassal, lámpással, gombával és tobozzal egész kis életképet varázsolhatsz egy nagyobb méretű, széles szájú üvegbe. Alulra apró szemű kavicsot tölthetsz, ebbe helyezd a gyertyákat, majd mohával, esetleg kis levelű ágakkal borítsd.

DIY: An imaginative and playful take on the Advent wreathA befőttes üvegek most is remekül hasznosíthatók. Készítheted díszesebbre, szalaggal, tobozokkal, de ha az üveg aljára aranyszínű gyöngysort kanyarítasz, hosszú tűjű fenyővel körberakod egy fém tálon, máris kész az egyszerű és elegáns asztaldísz.

Your Christmas décor will look homemade with this Mason Jar Pine Arrangement as its centerpiece. Simply place a candle in any of the jars to light up a room with rustic charm.

We could do this but w/o the bottom. Like put gold balls in the jars and put a candle in them? - Shannon to Tianna

Itt is egészen kevés a díszítés, a gyertyák fehérek, a fém tálca mégis mutatós.

Christmas | Xmas | Jul | Noel. Natural Decoration. Advent. Candles. Pine Cones

Szalag helyett használhatsz spárgát, színes zsinórt is. Már csak pár szem dió vagy toboz kell hozzá.

white candles, some plain string and walnuts...add sunflower seeds and it's a great reminder to sort our priorities...choose walnutsSchöne Idee für einen etwas anderen Adventskranz.

Természetesen, ha a hagyományosabb formákat kedveled, erre is mutatok ötleteket. A koszorúalapra illeszd rá a zöld ágakat és vékony dróttal tekercseld körbe. A dekorációt ragasztópisztollyal rögzítsd a helyére. A gyertyákhoz virágboltokban fém tüskéjű tartót is vásárolhatsz, így stabilabban áll majd. Melegítsd meg a fémet, hogy könnyedén ráhúzhasd a gyertyát.

Google Image Result for http://www.valentins.de/shop/images/valentins/products/4629.jpg

Nedves tűzőhab segítségével nem nehéz a koszorúkészítés. Így a zöldek tovább frissek maradnak.

advent-wreath2

The Advent Wreath -- How to make one; Blessing for an Advent Wreath; more activities

Vicky's Home: A la luz de las velas / The candlelight

Ízléses a készen kapható vesszőkoszorú is, ami önmagában is díszít. Jól mutat, ha a gyertyákat nem körben, hanem középre tesszük.

Do it yourself Advent Wreath ~ would look great with lavender & purple candles too!

Advent wreath is a German Christmas tradition 4 weeks of Christmas

A sima vesszőfonatot fel is akaszthatjuk.

Adventskranz basteln - stimmungsvolle Ideen zum Selbermachen - adventskranz-haekelstern5 Rezept

Maga a koszorú készülhet apró fagolyókból is. Rendkívül látványos, de időigényes a megvalósítása.

Friday Finds :: Inspiring Christmas Decorations + Tabletops

Szintén profiknak ajánlom a következő két dekorációt. Ha a fahéjrudakból vagy kéregdarabokból elkészítetted a formát, a megtöltése már nem olyan nagy feladat.

cinnamon scented candles, spruce from the tree, orange slices, red ribbon and holly, sprinkled with a few gold stars. The spruce and holly is arranged in oasis so it will last well over Christmas.

Advent wreath / Corona de velas

A végére két mézeskalács gyönyörűséget hagytam. Remélem most már sikerült kiválasztanod, hogy idén melyik fajtát készíted!

advent wreath

This is like a gingerbread house, and the candles could make it into a birthday cake as well. For those Christmas babies!

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr56927905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása