Lakható erkélyek
2014. november 21. írta: tervezzvelem

Lakható erkélyek

I love everything about this balcony! so perfect for a drinks with friends after dinner or coffee and reading in the morning.

Mini balcony

Sok kis alapterületű lakáshoz csatlakozik erkély, gyakran kihasználatlanul. Pedig egy 5-6 négyzetméteres erkéllyel  már érdemleges teret nyerhetünk. Egyaránt szóba jöhet teljes beépítés (ami előtt célszerű szakembernél tájékozódni a lehetőségekről) vagy komfortosabbá tétel. Ha tavasztól őszig ki tudunk ülni - legalább hétvégénként, kellemes időben - reggelizni, vacsorázni, kávézni, borozni, beszélgetni, olvasni, már rengeteget nyertünk. Vagy helyezhetünk el itt tárolóbútorokat, ládákat (amiket például kamraként használhatunk, vagy sportszereket, kempingfelszerelést tarthatunk benne) és máris rendezettebb a kép. Természetesen sok múlik az erkély fekvésén is (beázik-e, túlságosan napos-e stb). Ezek mind megoldandó, de nem lehetetlen feladatok. Az adott körülményekhez igazítva kell gondoskodnunk árnyékolásról, redőnyözésről, függönyözésről. Akinek kedve van és az erkélye kicsit távolabb esik a forgalomtól, fűszerkertet, virágokat nevelhet itt.

Milyen más, ha kosarakban, dobozokban tartjuk a holminkat. Nemcsak praktikusak, díszítenek is.

Mini balcony

Mini balcony

Aki valóban vállalkozik az erkély lakhatóvá tételére, berendezheti itt a dolgozószobáját. Panellakásoknál azért is jó ötlet beépíteni az erkélyt, mert ezzel a szigetelésen is javíthatunk. A megfelelően hőszigetelt nyílászárók nyáron is kellemesebb hőmérsékletet biztosítanak a szobában, télen pedig bent tartják a meleget.

Mini balcony

Elhelyezhetjük itt a hűtőt és a fagyasztószekrényt, a konyhában máris értékes helyet szabadítottunk fel

 

Mini balcony

Ezeknek az erkélyeknek az elkészítésekor a lakók külön gondot fordítottak a falburkolat szépségére. Tükröt helyeztek el, virágokat, gyertyákat, dísztárgyakat és még egy kellemes fényű lámpát is. Így a tárolóbútor látványa nem tűnik komornak, hangulatos az összhatás.

Mini balcony

Mini balcony

Nyitott erkélynél egészen egyszerű ötletek is sok élettel töltik meg a teret. Egy pici asztal, szőnyeg, nád takarás, párnák, virágok, akár befőttes üvegben.

space saving ideas for small balcony designs

@expandfurniture Space saving ideas for small balcony designs. #ExpandFurniture #spacesaver #smartlivinginstyle

Néhány cserép növényről mindenki tud gondoskodni. A színes, érdekes kaspók látványra is üdítőek. A bátrabbak raklapot is átalakíthatnak függőkertté vagy különböző polcokon helyezhetik el a cserepeket.

mini balcony

Mini balcony

space saving ideas for small balcony designs

space saving ideas for small balcony designs

space saving ideas for small balcony designs

Este pedig fantasztikus hatást keltenek a kültéri izzófüzérek, kis lampionok. Ilyeneket az IKEA-ban is beszerezhetünk.

Il catalogo online Ikea Estate 2012

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr336920609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása