Örök divat a kockás
2015. március 20. írta: tervezzvelem

Örök divat a kockás

Vannak minták, amelyek sosem mennek ki a divatból. Ilyen a csíkos, a pöttyös, a virágos és ilyen a kockás minta is. Ha kockásról esik szó, gondolatban felsejlik előttem egy klasszikus angol otthon képe. De igyekeztem olyan képeket is válogatni, ahol a kockás modern környezetben jelenik meg. Hiszen ott ugyanolyan mutatós.

A kockás minta nagyon előnyös választás lehet. Az egyszerű mértani formák szellősebbek, megnyugtatóbbak a szemnek, mint az erőteljesebb virágminták (aminek persze tágas terekben szintén megvan a maga helye). Hangsúlyos eleme lehet a belső térnek egy kockás fotel, kanapé. Tapétaként pedig kiemelő funkcióval bírhat. Optikailag teljesen megváltoztathatók a szoba arányai, növelhető a belmagasság. Jól takarja a nem túl szerencsés formákat, az egyenetlen falakat. Azonban vigyázz! Kockás és kockás között óriási különbség lehet. Vannak apróbb minták, amelyek inkább kisebb terekben érvényesülnek, a méretesebbek pedig a nagyobb helyiségeket emelik ki.

Ilyen élénk és mozgalmas fal előtt csak visszafogott stílusú bútorok jelenhetnek meg.

Itt a kockás minta kiválóan erősíti a rusztikus hatást.

Az átlós kockák közismerten térnövelő hatásúak. Ennek a padlónak az érdekességét az adja, hogy a mintát festették.

A klasszikus fekete fehér padló a hófehér fürdőt is feldobja. Jól sikerült a játék az eltérő nagyságú padlólapokkal.

Az egyszerű teret is látványosabbá teszi a szövetmintás padló, ráadásul tágasabbá varázsolja és szinte vezeti a tekintetet.

Aki kockás textilt, tapétát vagy járólapot szeretne, ügyeljen rá, hogy milyen más mintákat társít hozzá. Ha biztosra szeretnél menni, ugyanolyan színárnyalatú és intenzitású legyen mindegyik anyag. Például középkék kockás függöny, apró, kékvirágos tapéta. Nagyon dekoratív enteriőröket lehet így kialakítani.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Könyvajánló: Minták és színek elválaszthatatlanok egymástól. Szeretnél többet  tudni a színekről? Egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr657285641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása