Apró ötletek a hangulatos otthonhoz
2020. február 28. írta: tervezzvelem

Apró ötletek a hangulatos otthonhoz

Otthonod felfrissítése nem feltétlenül jár komoly költségekkel. Egy jól eltalált dekoráció, új elem behozása kihat az egész környezetre és elképesztően hatásos lehet. Ha elégé kreatív, egyedi és jellemző az ott lakókra.

Már ebből a rövid kis bevezetőből is kitűnik, hogy csak olyan változtatásra mondj igent, amivel teljes egészében azonosulni tudsz. Ha csak a divatot vagy egy hóbortot követsz, hamar csalódsz benne. A lakberendezés mindig önismereti kalandozás is. Ha nem vagy tisztában az igényeiddel, könnyű mellényúlni.

A régi bútor bája

Ha inkább a modernebb bútorokat kedveled, akkor sem kell kidobni a megörökölt, régi darabokat, hiszen ezzel sokkal érdekesebbé, stílusosabbá teheted környezeted.

De nem mindenki olyan szerencsés, hogy ilyen szép asztalt örököljön :) Viszont egy éjjeliszekrény, komód vagy fotel akkor is szembe jöhet veled, amit festéssel, újrakárpitozással igazíthatsz otthonodhoz.

Ami nem megszokott

Sokszor azt gondoljuk, bizonyos dolgokat nem lehet felülírni. Ilyen például, hogy ragaszkodunk a csempéhez a fürdőszobában, a konyhában. Ami sokszor jogos is, mert ez nyújtja a legnagyobb védelmet és könnyű tisztán tartani. Ugyanakkor léteznek más anyagok is, amik ugyanezt tudják. Ha nem is teljes egészében, de például a fürdőben, ahol nem éri víz a felületet a csempe nyugodtan kiváltható festékkel. A konyhában is bátran alkalmazhatunk például táblafestéket. Sokkal fiatalosabb, látványosabb lesz a konyhánk.

Csökkentsd a káoszt!

Igen, elsőre talán nem ez jut eszünkbe, de komfortérzetünket nagymértékben befolyásolja a rend. Nézzük meg, mi lehet az időről időre kialakuló rendetlenség oka, elég tároló hely áll-e rendelkezésünkre. Ha nem, hova lehetne még fali polcokat elhelyezni, illetve a polcon tárolt holmikat ne hagyjuk ömlesztve, hanem inkább tegyük kosarakba, dobozokba.

Természetesen a legtöbb helyet úgy nyerhetjük, ha legalább havonta felülvizsgáljuk készleteinket és a feleslegtől megszabadulunk.

Akaszd fel a növényeket!

Az sem szokványos, ha a szobanövényeket felakasztjuk valahova az ablak közelébe. Így még inkább szem előtt lesznek és látványuk becsempészi a természet üde zöldjét.

Tányérok dekorációként

Nemcsak népi ihletésű lakásbelsők dekorációja lehet a falra akasztott tányér. Jól illik a skandináv, rusztikus, eklektikus és klasszikus stílusokhoz is. Nagyon jól és egyszerűen öltöztethetjük fel velük az üres falszakaszokat. Törekedjünk különleges tányérok beszerzésére, például a nyaralásról is hozhatunk magunkkal egy-két darabot. Az elrendezési mód is sokat ad a látványhoz. A változatos színek és formák pedig vidámsággal töltik meg a tereket. 

Remélem sikerült pár hasznos ötletet gyűjtenetek :)

Képek forrása: kattints a fotókra!

Tetszett a cikk? Ha igen, kövess a Facebookon is, ahol további érdekes témákat találhatsz!

Szívesen olvasnál még praktikus, színes ötletekről?

Ha szeretnéd tudni, hogyan lesz barátságos és praktikus az otthonod, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely további inspirációkkal szolgál otthonod stílusának, témájának megtalálásához. Könnyen követhető példákkal gyakorlati és közérthető ismeretanyagot ad. Ha csak a könyvet vásárolnád meg, kattints ide.

Van azonban egy másik lehetőség is! Most ajándékba kapod az Otthonunk színeit, ha jelentkezel on-line lakberendező tanfolyamomra! A tanfolyam gyakorlatiasan foglalja össze azt a szaktudást, amely segítségedre lesz saját otthonod tervezésénél, átalakításánál. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. 

Tovább olvasom

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr815268424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása