Ezeket a hibákat kerüld el, hogy ne legyen rémálom a lakásfelújítás
2018. október 26. írta: tervezzvelem

Ezeket a hibákat kerüld el, hogy ne legyen rémálom a lakásfelújítás

Ha tavaszra lakásfelújítást tervezel, már most érdemes előre gondolkodni. Minél előbb tervezel, veszed sorra az eshetőségeket, annál könnyebben kerülheted el az esetleges buktatókat. Most sorra vesszük azokat a hibákat, amiket Te NE kövess el.

Nem készítettél ütemtervet

Az első lépés mindig a munkák sorrendjének megtervezése legyen. Írd le pontosan, hogy mit és mikor szeretnél elvégezni vagy elvégeztetni. Ha nem teszed, kicsúszik a kezedből az irányítás, kifutsz az időkeretedből és minden a feje tetejére áll.

Nem mérted fel a költségeket

Az ütemterv arra is jó, hogy felmérd, milyen munkákat kell elvégezni. Ehhez már meg tudod tervezni a költségeket, illetve bekérheted az árajánlatokat. Árajánlatból legalább hármat kérj, hogy legyen összehasonlítási alapod. Ennek hiányában csak sodródsz az árral, és akár a többszörösébe is kerülhet a felújítás.

Kimaradtak a színek

Ha azt hiszed, hogy majd menet közben kialakul, óriásit tévedsz. Nem elég nagyjából válogatni, hanem tudatosan kell dönteni. Be kell gyűjteni a színmintákat, egymás mellé kell tenni őket, többféle napszakban megnézni, kitalálni, hogy milyen kiegészítő színnel tudnád feldobni. Ez több időt vesz igénybe, érdemes jó előre felmérni a választékot.

Nem gondoltad végig az egyes helyiségeken belüli funkciókat

Az, hogy milyen tevékenységeket végzel egy adott helyiségben, gyakorlatilag mindent befolyásol: a bútorcsoportok kialakítását, a világítást és az elektronikai rendszert, a vezetékek helyét, a fűtési rendszert stb. Ezért csak ennek szem előtt tartásával kezdj hozzá az átalakításhoz.

Rosszul választottál szakembert

Ha ajánlás alapján választod ki a mesterembereket, nem biztos, hogy jól jársz. Törekedj arra, hogy lásd a munkáit, lehetőség szerint többet is, hogy biztosra menj és csak akkor válaszd őt, ha tényleg tetszik, amit csinál.

 

Szívesen olvasnál még praktikus, színes ötletekről?

 

Ha szeretnéd tudni, hogyan lesz barátságos és praktikus az otthonod a színek segítségével, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely gyakorlati és közérthető ismeretanyagot ad. Tömören foglalja össze azt a szaktudást, amelyet aztán saját otthonod tervezésénél használhatsz fel. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. 

Tovább olvasom

otthonunk_szinei.jpg

Tetszett a bejegyzés? Kövess a Facebookon is!

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9214243603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2018.10.28. 13:51:14

"Az első lépés mindig a munkák sorrendjének megtervezése legyen."

Az ilyen ütemterv általában nem éli túl az első napot. Az első hetet viszont soha sem... :D

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.28. 15:18:08

Attól, hogy a terveket gyakorlatban nem nagyon lehet tartani, a tervezés maga még fontos marad. Így legalább tudod, hogy mitől tértél el és hol. Tervek nélkül viszont az egész csak rögtönzések sorozata és az általában sokkal rosszabb, mint az, hogy itt-ott nem úgy alakult, mint ahogy elképzelted.

zenitó 2018.10.28. 20:09:11

Ütemterv helyett hasznosabb egy lista a beszerzendő cuccokról. Egy egyszerű fürdőszoba felújítás is legalább 30 féle anyagot igényel. Ha valaki nem jártas ebben,akkor a családban biztosan van olyan aki már csinált vagy csináltatott ilyet. Hétvégén felkerekedve végigjárni és jegyzetelni a barkácsáruházakat, építőanyag boltokat. A határ mentén élők bátran szétnézhetnek bármelyik szomszédos országban is. Télen,a holtszezonban biztosan lesznek jó kis akciók. Ha van száraz és fagymentes helyünk, akkor nyugodtan vegyünk meg mindent télen olcsóbban. De akár a nappali sarkában is felhalmozhatunk anyagot néhány hónapra.
Bontsuk a munkát különböző fázisokra. Ha nem vagyunk tele pénzzel, akkor ne adjuk ki a munkát "egyben", hanem a különböző fázisokra keressünk mestert. Minden felújítás legalább 6 fázisra, de akár 10-re is osztható. Bontás,kőműves,burkoló,villanyos,vizes,majd festő. Ehhez persze még jöhetnek továbbiak, mint asztalos,bádogos, klímás,stb. Gondoljuk át,hogy ezekből esetleg melyikre lennénk magunk is képesek, vagy van-e a családban hozzáértő. Nagy árkülönbségek vannak a konténeresek között is és sokat lehet spórolni azon is,ha mindent magunk tudunk hazavinni fuvaros nélkül. Akár utánfutóbérléssel, akár egy jó nagy kombival.
süti beállítások módosítása