Leleményes könyvespolcok
2014. november 11. írta: tervezzvelem

Leleményes könyvespolcok

A könyvespolcnak ma már nemcsak funkciója van, hanem meghatározza a belső tér hangulatát is. A könyvek mellett itt tarthatjuk dísztárgyainkat, kedvenc fényképeinket, emlékeinket. Nincs olyan helyiség, ahol ne lenne helye. Kisebb polc kerülhet a konyhába a szakácskönyveknek. Van, akinek egy hosszú, keskeny folyosón adódik lehetősége könyvtárolásra. Van, aki még a WC-be is felszerel legalább egy újságtartót :)

Régen a könyvespolcokat kizárólag szögletes formákban gyártották, a különbség annyi volt, hogy nyitottra vagy zártra, sötétre vagy világosra készítették. A 21. században már nem tudunk olyan alakzatot elképzelni, amiből valamilyen tervező ne álmodott volna polcot.

Akinek kevés könyve van vagy fiatalos, modern az otthona, válasszon bohókásabb darabokat.

Häkchen-Bücherregale // check bookshelves http://www.boredpanda.com/creative-bookshelves/#

Unique DIY Book Shelves - These would look cool in the library!

Ha kicsi a hely, jól meg kell fontolni, hova kerüljenek polcok. Ahol elég nagy a belmagasság és ki lehet alakítani galériát, a lépcső alatti rész könyvtárolásra is hasznosítható.

Found this on tumblr...such a great idea! May need this ... hmm... space saver

Another way to add style to your staircase while maximizing space and displaying all those books you have lying around.

Vagy olyan falszakaszt keresünk, ahol a lehető legkevesebb helyet foglalja. Például az ajtó vagy a kanapé körül.

Reading Nook!  Must add this to the bookcase design..I love this, I have always wanted to have this, even designed one for my house in Arizona, but never got to build it.....

Sőt, akár az ablakot is körbeépíthetjük. Így nemcsak polcot, hanem kényelmes olvasóhelyet is nyerünk. A párnák jól ellensúlyozzák a függöny hiányát, az ablakra elég egy roló.

Mooi voor in mijn slaapkamer.

Ha csak alacsony, esetleg térbe fordítható polcot keresünk, válasszuk a skandináv tárolókat. Változatos színekben kaphatók és beleillenek a legtöbb lakás stílusába. Az itt következő két képen például ugyanazzal a polccal (más színben) teljesen más hatás érhető el. További előnyük, hogy vízszintesen és függőlegesen is elhelyezhetők. Kosarakkal, fiókokkal, zárt részekkel is kiegészíthetők.

IKEA EXPEDIT--painted (key is to use primer first, let cure overnight before painting, then let paint cure for several days)

Living Room. Love the shelving under the TV. great for our teeny tiny Living room

Igazán sok könyvhöz szóba jöhet az épített polc is, ami egy klasszikus lakás dísze lehet.

“Books are delightful society. If you go into a room and find it full of books - even without taking them from the shelves they seem to speak to you, to bid you welcome.”  — William E. Gladstone

Vannak olyan polcok is, amik első ránézésre ugyanolyanok, mint bármelyik hagyományos társuk, de egy mozdulat és kiderül, hogy valójában ajtót takarnak és egy másik helyiségbe vezetnek. Mint a filmekben.

Custom hidden bookcase door to access Utility room, perfect for the finished basement!!

Képek: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr786886089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása