Egy csepp ősz
2014. október 10. írta: tervezzvelem

Egy csepp ősz

garden-3747175_640.jpg

Itt az ősz, a must már pezseg, a krizantémok ezer színben pompáznak. Ha van kedved készíthetsz egy kis finomságot. Fél óra az egész. Csak szőlő, dió és sajt szükséges hozzá. Különleges, mégis egyszerű.

Szőlővel töltött sajtgolyók

Hozzávalók 15-20 darabhoz

15 dkg gorgonzola sajt (vagy más karakteres sajt)

8 dkg tejszínes krémsajt

kb. 20 szem szőlő (vagyis egy-két fürt, mert a többit úgyis megeszed:), lehetőleg muskotályos

8 dkg durvára darált, pörkölt dió (mandula, pisztácia, kesudió is lehet)

A kétféle sajtot jól összetöröd villával és kikevered simára. Fogj egy kis darabot (kb. akkorát, mint egy nagy szemű mogyoró) az enyhén nedves tenyeredbe és lapítsd ki az ujjaiddal. Tedd rá a szőlőszemet. Most ismét végy egy kis adag sajtkrémet és burkold be a szemet. Formázd golyóvá. Akkor finom, ha vékony a sajtréteg, mert nagyon intenzívek az ízek. Ha elkészültél a golyókkal, egyenként forgasd meg őket a dióban.

És kész is.

Néhány órára érdemes hűtőbe tenni, de szerintem másnap az igazi.

Hozzá egy bögre forralt bor, egy kis délutáni napsütés ... így kerek a világ.

fruit-plate-1545573_640.jpg

További őszi tipp itt és itt.

Képek: Pixabay

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr76776909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása