Itt az ősz, a must már pezseg, a krizantémok ezer színben pompáznak. Ha van kedved készíthetsz egy kis finomságot. Fél óra az egész. Csak szőlő, dió és sajt szükséges hozzá. Különleges, mégis egyszerű.
Szőlővel töltött sajtgolyók
Hozzávalók 15-20 darabhoz
15 dkg gorgonzola sajt (vagy más karakteres sajt)
8 dkg tejszínes krémsajt
kb. 20 szem szőlő (vagyis egy-két fürt, mert a többit úgyis megeszed:), lehetőleg muskotályos
8 dkg durvára darált, pörkölt dió (mandula, pisztácia, kesudió is lehet)
A kétféle sajtot jól összetöröd villával és kikevered simára. Fogj egy kis darabot (kb. akkorát, mint egy nagy szemű mogyoró) az enyhén nedves tenyeredbe és lapítsd ki az ujjaiddal. Tedd rá a szőlőszemet. Most ismét végy egy kis adag sajtkrémet és burkold be a szemet. Formázd golyóvá. Akkor finom, ha vékony a sajtréteg, mert nagyon intenzívek az ízek. Ha elkészültél a golyókkal, egyenként forgasd meg őket a dióban.
És kész is.
Néhány órára érdemes hűtőbe tenni, de szerintem másnap az igazi.
Hozzá egy bögre forralt bor, egy kis délutáni napsütés ... így kerek a világ.
Képek: Pixabay