A téglafal titka
2018. május 06. írta: tervezzvelem

A téglafal titka

A téglafal karakteressége hatalmas pluszt adhat otthonod megjelenésének. Aki kedveli a különleges, markáns textúrákat, és a lakás hangulatába beilleszthető, bátran válassza ezt a nyers felületet. Helyes arányokkal alkalmazva., természetes színekkel párosítva szép és hangulatos lesz az összkép.

Hogy tényleg minden az arányokon, formákon, kiegészítő anyagokon, színeken múlik, jól példázza az alábbi két fotó. Míg az első inkább férfiasabb, köszönhetően a szögletes vonalaknak és a fekete fém polc tartóknak. A második már sokkal lágyabb, nőiesebb a fehér fa burkolatok, díszes szegélyek miatt. Emellett a téglafal színe is meghatározó lehet.

Milyen legyen?

A téglafallal könnyű régies, nosztalgikus bájt kölcsönözni az adott helyiségnek. Különösen, ha valódi téglafalról, lekapart vakolat mögül előbukkanó felületről beszélünk. Akinek ez nem adatott meg, szeletelt téglával hasonló rusztikus falburkolatot készíthet. Azt tudnod kell, hogy a legtermészetesebben a külső szeletek hatnak, a belső szeletek felülete viszont teljesen sima.

Itt a képeken jól látszik, hogy elég nagy, legalább 1 cm-es fugatávolsággal érheted el, hogy a téglák szellősek, "valódiak" legyenek.

 

Hatás és hangulat

A téglafalról alapvetően a rusztikusság jut eszünkbe, s az előbb említett nosztalgia. Azonban ez csak az elsődleges tulajdonsága, kis játékossággal bátran társítható más stílusokhoz is, például eklektikushoz, vintage-hoz, skandinávhoz, de megállja a helyét teljesen modern környezetben is. Ahogy már jeleztem, rengeteg múlik a kiegészítőkön, berendezési tárgyakon, színeken, formákon, és azon is, hogy mekkora felületre kerül. Most példák segítségével mutatom meg, hogyan hat különböző stílusú környezetben. 

Színek

Megtarthatod a tégla eredeti színét, amely a sárgástól a barnás szürkéig mindenféle árnyalatban fellelhető. És fehérre is festheted, amellyel jól beillesztheted egy modern környezetbe.

Arányok

Nem feltétlenül szükséges egy teljes falon megjeleníteni a téglafelületet. Néha elég egy-egy oszlopon, ajtónyíláson vagy éppen a padlón. A téglának megvan az a jó tulajdonsága, hogy már viszonylag kisebb falszakaszon is ütős. Viszont a hosszú falszakasz megkívánja a nagyobb méretű helyiséget.

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr713889506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása