Egy csipet múlt, egy csipet jelen
2018. március 29. írta: tervezzvelem

Egy csipet múlt, egy csipet jelen

Az eklektikus stílus igazán jó ízlést kíván. Mert nem pusztán különböző korokból összeválogatott bútorok halmazát jelenti, hanem mértéket is. Hiszen egyáltalán nem mindegy, miből mennyi kerül az enteriőrbe, hogyan és mit kombinálsz. A hangsúly elsősorban a hogyan-on van. Ha ezt a stílust szereted, kerüld a túlzásokat. És az sem mellékes, hogy megfelelő környezetben alakítsd ki. Szép példa erre ez a malmői lakás, amely egy 1906-ban épült ház 6. és 7. emeletén található. 

Meghökkentő és egyben figyelemfelkeltő, ha egymástól eltérő stíluselemek keverednek. Itt például a szép gerendázat eleve olyan környezetet teremt, amely kínálja magát, hogy a térben egyaránt megjelenjen a múlt részletgazdagsága és a modern kor nagyvonalúsága, letisztultsága.

Ez a stílus szereti, ha van körülötte tér, hogy minden berendezési elem megkaphassa a kellő hangsúlyt, figyelmet. Itt minden részlet számít, legyen szó a fehér festéken áttűnő téglákról vagy a lépcső könnyedségéről.

A konyha egyszerű vonalvezetésű, szép és praktikus.

Mediterrán hangulat a beépített erkélyen. Ez is belefér.

A fürdő nem túl nagy, de itt is minden a helyén van.

A különböző korú bútorok összhangját az egységes színvilág teremti meg. Harmonikus hatást érhetsz el, ha egy szín különböző árnyalatait alkalmazod vagy kiegészítő színekkel (pl. kék - narancs) teszel izgalmassá egy helyiséget. 

(Képek forrása)

Szeretnéd Te is tudni, hogyan teremthetsz összhangot és otthonos környezetet a színek segítségével? Hogyan használhatod ki a színek hatását és emelheted ki vele otthonod előnyös oldalát? Vagy éppen korrigálhatod a hibákat?

Kattints a képre a részletekért!

otthonunk_szinei_konyv_cimlap.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a FB-on is, ahol hetente többször is találkozhatunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3613787490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása