Inspiráló, melengető színek januárra
2018. január 02. írta: tervezzvelem

Inspiráló, melengető színek januárra

Túl a karácsonyon és a szilveszteren, lassan és borongósan köszöntött ránk a január. De nem érdemes belesüppedni a nyúlós szürkeségbe, inkább vidámítsd otthonod puha, meleg kiegészítőkkel, színekkel! Összegyűjtöttem néhány inspiráló ötletet, hogy jól induljon az év!

Fények

Az ünnepek elmúltával ne válj meg azonnal a gyertyáktól, égősoroktól. Ha a karácsonyfát le is szeded, az égőket más formában is használhatod. Így a hosszú esték barátságosabb hangulatban telnek, a lakást pedig kuckósabbá teszik.

Titokzatos lila

Mindenekelőtt a párnák, takarók teszik otthonossá, melegséggel telivé a szobát. Például a hálóban vagy a nappaliban elengedhetetlen kiegészítők. Ha valami újat, érdekeset szeretnél, néhány lila darabbal feldobhatod az ágyad vagy az olvasófotelt. Érdemes inkább a pasztell árnyalatokat előnyben részesíteni. Szürkével, fehérrel kiegészítve finom, lágy és nőies hatást érhetsz el.

Egy ilyen puha szőnyegre öröm rálépni.

A párnák az étkezőt is hangulatosabbá varázsolják. Hát még a kandalló :)

Vidám sárga, elegáns arany

A sárga szín, különösen fehér mellé társítva és nem túl nagy mennyiségben, élénkítően hat és vidámságot, napfényt visz a januári hétköznapokba. Remek kiegészítője lehet még a púderrózsaszín vagy a halvány szürke.

A fürdőbe is kerülhet egy új zuhanyfüggöny.

Egy-egy falszakasz sárgára festésével a sötét téli hónapokban is napfényessé teheted az otthonod.

Az arany eleganciája pedig emlékeztet az ünnep fényére. Ebből sem kell sok, elegendő egy keret vagy lámpa vagy dohányzóasztal, esetleg konyhai kiegészítők, fogantyúk formájában jelenhet meg.

Vedd könnyedén!

Meleg hangulatot csempészhetsz otthonodba pár vidám tárggyal, bohókás elrendezéssel is. Jöhetnek például a rojtok, bojtok, pom-pomok :)

Vagy újíts fel egy régi asztalkát! Alkotni mindig jó és még egy "új" bútordarabbal is csinosíthatod környezeted.

És ha már az alkotásnál tartunk: készíts papír lampionokat! Remek szórakozás és kitűnő dekoráció lesz majd a  farsanghoz is.

Ugyancsak öröm ránézni ezekre a gyapjúból készült kosarakra.

És ha éppen van egy üres sarkod, alakítsd át a kedvenc színeiddel, kuckózz be egy jó könyvvel és máris jobb hangulatba kerülsz, még ha kint éppen fúj vagy esik is.

BÚÉK mindenkinek!

Képek forrása: kattints a fotókra!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha többet szeretnél tudni a színekről, íme egy hasznos olvasmány

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

Rendelhető e-könyv: OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr8013540383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása