Hogyan válassz ágyvéget?
2017. június 02. írta: tervezzvelem

Hogyan válassz ágyvéget?

A hálószoba hangulatát nagyban meghatározza az ágyvég stílusa, hiszen központi helyet foglal el a szobában. Minél kisebb a szoba alapterülete, annál fontosabb, hogy az esztétikum mellett a praktikumra is fordítsunk figyelmet. A legszabadabb választási lehetőséget azok az ágyak kínálják, amelyek fejvég nélküliek.

Talán emlékeztek rá, hogy pár hete kezdtem el bemutatni azt az 52 négyzetméteres lakást, ahol eddig a konyhával és a nappalival ismerkedtünk meg. Most a hálószobával folytatjuk a sort, külön kiemelve az ágyvéget.

Ez a háló nem annyira kis méretű, viszont három követelménynek kellett megfelelni, azaz három funkció került egymás mellé:

- itt kapott helyet a tárolás döntő része egy teljes falat elfoglaló beépített szekrényben 

- a dolgozósarkot is itt alakítottuk ki

- és természetesen maga a hálószoba

dia1_7.JPG

Az alaprajzi elrendezésen láthatjátok az egyes funkciókat. A beépített szekrény kialakítása "adta magát" az ajtó mögötti beugróban.

dia5_1.jpg

Az íróasztal viszonylagos szélessége miatt, és mert az ágy alá teljes szélességben kihúzható fiók került, éjjeliszekrénynek már nem maradt hely. Ezért azt a megoldást választottuk, hogy az ágyvég lesz olyan kialakítású, ahova több mindent lehet pakolni: könyveket, órát, apróságokat. Ez így nézett ki a terven ...

dia2_8.JPG

... és így a valóságban:

dia3_6.JPG

dia4_6.JPG

A mélysége nem több 15 cm-nél és gyakorlatilag minden elfér rajta, még több is, mint egy hagyományos éjjeliszekrényen. Összegyűjtöttem még pár ötletet ebben a témában. Fogadjátok szeretettel, és remélem sikerül megtalálnotok a számotokra legjobbat!

Tervek: saját

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr8012554519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása