Időtálló konyha
2017. március 10. írta: tervezzvelem

Időtálló konyha

Amikor új konyhát tervezünk, alapvető igény, hogy tartós és időtálló legyen. Ha már kitaláltuk, hova kerüljenek a gépek, berendezések, a látványra, a konyha megjelenésére kell fordítanunk a figyelmet. Nem érdemes az utolsó divatot követni, hiszen az évről-évre változik és konyhabútort biztosan nem cserélünk évente. De milyen is az időtálló konyha?

Natúr színek kicsit megbolondítva

Legnagyobb felületen a bútor jelenik meg, ezt követi a fal és a konyhai hátfal. ezek érvényesülnek majd legjobban, ezek határozzák meg a konyha hangulatát, tehát szánjunk erre elegendő időt. Legjobb, ha a bútorhoz és a falhoz valamilyen natúr, semleges színt, fehéret, drappot, szürkét vagy ezek valamilyen halvány árnyalatát választjuk. Ha így döntünk, hátfal tekintetében már szabad kezet kapunk, hiszen ezekhez a színekhez nyugodtan választhatunk élénkebb csempét, üveglapot, kőburkolatot stb. is.

Van, aki kedveli a tiszta fehér konyhát, azonban idővel ennek lehet túl steril hatása is és takarítás szempontjából sem egyszerű helyzet. Sokkal vidámabb környezetet tudunk kialakítani, ha akár a hátfalon, akár egy-egy ajtón jelenik meg egy-egy határozott szín: mustársárga, türkiz, kék, zöld. Ezek bármelyikét választhatjuk, de például fekete-fehérrel is nagyon szép kontrasztos felületeket lehet kialakítani.


Játék színekkel, formákkal

Nagyon játékossá varázsolhatjuk a legegyszerűbb formájú bútort is, ha csupa színes kiegészítőt választunk hozzá vagy például színes vezetéken lóg be a lámpa. 

A geometrikus formák mindig divatosak lesznek.

Itt a játékosságot a különböző mélységű szekrények lépcsőzetessége adja. Érdemes azt is megfigyelni, hogy a fa felületek padlón és bútoron azonosak.


Fa felületek, letisztult vonalak

Nemcsak a valódi fa, de a furnérozás vagy a jó minőségű, fát utánzó bútorlapok, MDF-ek, mindig is időtállóak lesznek. A kulcsszó a fa időtlen szépségében, a letisztult formákban rejlik.







Valami régi

A modern, egyszerű "csak kocka" bútorok mellé szinte kívánkozik valami régi, örök darab. Ez lehet szőnyeg, szép formájú szék vagy asztal vagy egy évszázados téglafal.

Meríts ötletet a többi konyháról szóló bejegyzésből is!

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5612316675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása