Lakberendezés a zöld jegyében
2017. március 01. írta: tervezzvelem

Lakberendezés a zöld jegyében

A tavaszi újjáéledés színe kétségkívül a zöld, amely egyaránt szimbolizálja a növekvő életerőt, a termékenységet és a halhatatlanságot. Egyesíti magában a nyugalmat és az élénkséget (köszönhetően annak, hogy kék és sárga egyesítéséből született). A lakberendezés egyik kedvelt színe, hiszen jól társítható a fehértől a natúr színek ezernyi árnyalatával, de fakó kékekkel, halvány sárgákkal is. Kiegészítő színe a vörös, mellyel együtt izgalmas lakásbelsők komponálhatók.

A fényesebb, világosabb zöldek szinte vibrálnak, míg tompább, olivás árnyalatai a természet közelségét juttatják eszünkbe. Minél sötétebb, annál stabilabb, méltóságteljesebb.

Ebben a fiúszobában együtt alkalmazták a sötét és az élénk zöldet, vagyis egyaránt kihasználták a szín serkentő és a megnyugtató hatását. Emellett a zöld segít a koncentrációban is, ezért gyerekszobába, dolgozószobába ideális választás.

Mintha kint járnánk a természetben. A zöldnek talán ez a közép árnyalata teremti meg leginkább a kapcsolatot  és a harmóniát bent és kint között.

A klasszikus lakberendezés inkább a sötétzöldet részesíti előnyben, hiszen a sötét színek mindig méltóságteljesek, az időtlenség érzését sugallják.

Fehérek és földszínek társaságában.

Ismét egy jó párosítás: középzöld sárgával. A loft stílusnál inkább a visszafogottabb szürke a háttér, hogy a téglafal is érvényesülhessen. A következő képen pedig a lilás szőnyeg hívja fel magára a figyelmet, ugyanakkor élénkíti is a kanapét és a díszpárnákat.

Szürkés-mentás fal a hálóban. Az egyszerűséget nem is emelhették volna ki szebben. Itt is megjelenik egy plusz szín, ami életet visz a falak közé: a púderrózsaszín.

Itt pedig a lila finomsága, puhasága erősíti a nőies hatást.

Pasztell színek egy-egy erőteljes színfolttal.

A konyhában is rengeteg zöld árnyalatot jeleníthetünk meg, legyen szó konyhabútorról, fali csempéről vagy falszínről. A világosabb, enyhén barnás vagy szürkés árnyalatok remekül illenek a vidéki vagy vintage stílushoz.

Ha már a zöldnél tartunk, nem feledkezhetünk meg a növényekről sem. A barátságosság, otthonosság jegyében a zöld szín elengedhetetlen kísérői a cserepes növények, virágok, amelyek természetes frissességükkel derítenek bennünket nap mint nap jókedvre. Ne feledkezzünk hát meg róluk, ápoljuk őket a szobában, az erkélyen, az ablakok virágládáiban vagy a kertben.

Tudtátok, hogy a teraszon vagy a kisebb kertben akár ingyen is öntözhettek? Nem kell mást tennetek, csak egy tárolóban összegyűjteni az esővizet. A cserepes növények sokkal jobban kedvelik a lágy esővizet, mint a csapvizet és üde leveleikkel jelzik, hogy milyen jól érzik magukat. Például kimondottan igaz ez a színpompás hortenziára. Olvassátok el bővebben, hogyan is működik az esővízgyűjtés.


Nagyszerű színválasztás a lépcsőhöz.

A falburkolat is öltözhet zöldbe.

Remélem tetszett az összeállítás és Ti is kedvet kaptatok egy kis zöldítéshez! Ha nem szeretnétek lemaradni a következő bejegyzésről, kövessétek a blogot és csatlakozzatok FB közösségünkhöz!

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3212265078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2020.07.06. 13:51:34

Mivel a zöld a kedvenc színem, a nappalimba akarom belecsempészni ezt a színt. Köszi a tippeket, nagyon sok inspirációt merítettem a képekből és a tippjeidből. Főleg a zöld antik komód tetszik, szerintem átfestem majd az én régi, unalmas, barna komódomat és fehér színnel kombinálom. Mert a múltkor a Lakberinfo magazinon olvastam egy cikket a zöld-fehér színek párosításáról a lakberendezésben, onnan jött az ihlet. Abban a cikkben inkább az élénkzöld dominál, de szerintem az is nagyon jól kombinálható és extrás kinézetet ad az adott szobának. Ha valakit érdekelne a cikk, itt elolvashatja: lakberinfo.hu/otthonok/hazak-lakasok/2020-07-02-the-green-flat-mozgathato-attetszo-falak-feher-es-elenkzold-friss-szinkombinacio/
süti beállítások módosítása