Faházak és más szépségek a kertben
2017. február 25. írta: tervezzvelem

Faházak és más szépségek a kertben

Akinek kertje van - legyen az bármilyen kicsi is - már biztosan lázban ég, figyeli az eget, az időjárást, hogy mikor mehet végre ki a szabadba tevékenykedni. Egy-egy elcsípett pillanatban, naposabb, szárazabb időszakban a bokrok, fák, szőlő metszése már elkezdhető és lassan-lassan új élet születik a veteményesekben is.

A mindennapos vagy hétvégi munkálkodásokba beletartozik az is, hogy megtervezzük a kertet: hova kerüljenek a zöldséges ágyások, a virágok, az örökzöldek, építünk-e sziklakertet vagy fűszerkertet, hol lesz a szerszámtároló, lesz-e kerti tó vagy medence, lesz-e lugas vagy bográcsozó hely. Ehhez gyűjtöttem össze Nektek ötletadó fotókat. 

Itt is, akárcsak a lakberendezésben, igaz az a szabály, hogy mindenféle átalakítást, építkezést csak alapos megfontolás, átgondolás, tervezés után kezdjünk el. Vegyük figyelembe kertünk adottságait, fekvését, talajszerkezetét is. Legegyszerűbb (és egyben legköltségesebb) szakembert segítségül hívni, de elszántabb kertészkedők csinos virágládákban, szegélyekkel gondosan kialakított ágyásokban csodát művelhetnek. Kerti utak, de akár faházak építésére is vállalkozhatunk saját magunk: nem ördöngösség, de gondos előkészítést igényel. Akárcsak a kerti öntöző rendszer vagy egy medence kialakítása. Ha Ti is hasonló terveket forgattok a fejetekben és medencét szeretnétek a kertbe, mindenképpen olvassátok el ezt a cikket a víz forgatásáról.

Faházak

Most pedig lássuk a képeket! Először is hadd mutassam meg Nektek a saját kis faházunkat (250x300-as méretű), amelyet a párom tervezett és családi-baráti segítséggel állított fel. Több hétvégén keresztül a faházépítés, majd a festés volt az állandó program, de megérte. Ugye szép lett?

img_20160516_084225_2.jpg

Amikor még csak az alap látszott és a kert is készülőben volt. Sajnos fázisfotók nem készültek, ezt azóta is bánom.


k1010296.JPG

Füvesítés előtt, de már a kész házikóval.

dsc01657_2.JPG

dsc01665_2.JPG

A teraszról nézve.

img_20160507_130303_2.jpg

És most nézzünk körül más kertekben is.

Kerti utak

Más szépségek

Képek: saját, illetve a forrást a fotókra kattintva találod

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6412284225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása