Tavaszi felfrissülés a nappaliban
2017. február 13. írta: tervezzvelem

Tavaszi felfrissülés a nappaliban

Azt hiszem, már mindenki nagyon-nagyon várja a tavaszt! Ahogy a hőmérséklet emelkedik pár fokkal, ahogy a nappalok hosszabbodnak valamicskét, máris sokkal bizakodóbb hangulatba kerülünk, mint januárban. Éppen ezért otthonunkban is vágyunk a színekre, fényekre, illatokra.

Tavaszi színek

A legnagyobb hatást - mint mindig - a színek segítségével érhetjük el. A pasztellek mellett nyúljunk bátran sárgákhoz, kékekhez, zöldekhez. Ha a lakás berendezése során ügyeltünk arra, hogy a meghatározó bútorok (kanapé, szekrények), falak semlegesek legyenek, most bátran választhatunk az élénkebb árnyalatok közül is. Már egy-egy új díszpárnával is óriási változást idézhetünk elő. De át is festhetünk vagy tapétázhatunk egy falszakaszt.

A barna bőr fotelről senkinek sem jutna eszébe a tavasz. De a vidám takaró és párna együttese elűzi a téli komorságot.

Könnyedség

A színek mellett könnyedebb, lágyabb drapériákkal, függönyökkel is érzékeltethetjük a tavasz jelenlétét. De például egy üveg lerakóasztal is tökéletes könnyedséget sugall.

Növények

A tavaszról legtöbbünknek elsőre a rügyező fák, a kis virágok (hóvirág, krókusz, nárcisz), az újra kihajtó, zöldellő pázsit ugrik be. Minél több friss élő virág kerül a lakás különböző pontjára a szobanövények mellé, annál több üdeség költözik a falak közé. Néhány faágat mi is rügyeztethetünk. A szoba melegében hamar kihajtanak a gyümölcsfák ágai.

Ezeket a kis cserepeket Ti is elkészíthetitek. Kattintsatok a fotóra a részletekért!

Fények

A fény jelenléte minden évszakhoz hozzátartozik, de mindegyikhez másféleképpen. Tavasszal se feledkezzünk meg a hangulatos gyertyákról, ám ezúttal friss virágok társaságába kerüljenek. Nagyon szépek a fehérre festett, esztergályozott fa gyertyatartók: húsvétkor is lehetnek az ünnepi asztal díszei.

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3412253720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása