Kuckó a nappaliban
2017. január 29. írta: tervezzvelem

Kuckó a nappaliban

Karácsonyig gyorsan telik az idő - néha túl gyorsan is -, mert készülődünk, tervezgetünk, ajándékokat kutatunk, várjuk a havazást (ami persze mégsem jön, de már lassan megszokjuk), az együttlétet. Aztán mindez szélsebesen elszáll, nyakunkon a január és azt vesszük észre, hogy ennek a hónapnak sosem akar vége lenni ... de azért most már van remény :)

És még mindig hideg van, kemény fagyok, közben újra munkába járunk, a gyerekek visszarázódnak az iskolába. Szürke az ég, szürkék a hétköznapok. De nem kell ebbe olyan könnyen beletörődni, hiszen nagyon is sokat tehetünk az elfásulás ellen. Jó lenne legalább egy meghitt sarok, meleg zug, ahova bebújhatunk, ami annyira otthonos? A következő tippek segítenek barátságosabbá, melengetőbbé tenni a nappalit.

Egy süppedős fotel

Ez az egyik alapdarab, amikor kuckó kialakításán gondolkodunk. De talán ennél is fontosabbak a textilek: a párnák, takarók, egy kötött puff, puha szőnyegek, birkabőr.

Akár függőfotelt is elhelyezhetünk az ablak közelében.

Emlékek, apróságok

Milyen kellemes a szemnek és jóleső érzés, ha pár kedves emlékkel idézzük fel akár a nyaralás, akár egy séta vagy kirándulás pillanatait.

Sötét, mély árnyalatok

A kékek, bordók, lilák, a karamell különböző árnyalatai különösen alkalmasak a bensőséges hangulat megteremtésére. Télen jobban vonzódunk ezekhez a színekhez, nyáron már kevésbé. Hogyan tudjuk ezt az ellentmondást áthidalni nagyobb költségek nélkül? Szerencsés ha semleges (szürke vagy barna vagy sötétkék) kanapét választunk alapdarabnak és csak a kiegészítőkön módosítunk alkalmanként. Például sötétkék (vagy barna) párnáink mellé télen bordó és karamell színt párosítunk, nyáron homok és fehér színt. A párnák mellett gondolhatunk takaróra, terítőre is.

Falburkolatok

A természetes anyagú falburkolatok nagyon otthonossá változtatják a nappalit. Ezeken a képeken jól látszik, mekkora átalakuláson ment keresztül ez a helyiség. A bútorok változatlanok maradtak, mindössze a raklapból házilag készített burkolat az újdonság - és mekkora a különbség!

Melengető puhaság

A báránybőr - akár igazi, akár mű - az egyik legpuhább, legmelegebb anyag. Bátran használhatjuk a szőnyeg fölött kiegészítésképpen, takarónak a kanapén, fotelen, egy régi ládán, puffon vagy éppen a dolgozósarokban.

Változatos fényjáték

Nem feltétlenül kell kandalló ahhoz, hogy melengető fényekben gyönyörködhessünk. Egy-egy jól elhelyezett lampion-sor, gyertyák, mécsesek, lámpások ugyanolyan barátságos hangulatot teremtenek. Ne várjunk különleges alkalomra, egy egyszerű vacsora ugyanúgy alkalmas erre.

 

Képek forrása: kattints a fotókra

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5012166291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása