Építsünk dobogót!
2016. május 02. írta: tervezzvelem

Építsünk dobogót!

Ha több tárolóhelyre van szükséged és a szoba kialakítása lehetővé teszi, építs az ágy alá dobogót! Az itt bemutatott ötlet a lehető legegyszerűbben kivitelezhető. A galériával szemben megvan az az előnye, hogy nem kell annyit lépcsőzni, plusz szekrényekre tehetsz szert, ágynak pedig egy matrac is megteszi és még korlát sem kell mellé.

A dobogó vázlata így néz ki:

A szerkezet kivitelezéséhez IKEA konyhaszekrény vázakat használtak fel, összesen kilencet. Négy darab 80 cm széles elemből kettő került előre és kettő hátra. Hátulra került még egy 60-as elem, mert ez volt a legszélesebb, ami illeszkedett a 230 cm széles falhoz. Végül négy darab 40-es elem került az építménybe, egy előre, három pedig oldalra. Itt ez jól látszik:

A váz szerkezet megerősítésére, a szekrények összekötésére az illesztéseknél és a sarkokban erősebb fa léceket használtak. További képek a szerkezetről:

A szerkezetet nem erősítették sem a falhoz, sem a padlóhoz, saját súlya tartja. A padló és a szekrények közé filc lapok kerültek, hogy a burkolat ne karcolódjon. A konyhaszekrények tetejét 15 mm-es rétegelt lemezzel borították.

Erre a dobogóra, a középső "lyukba" szintén az IKEA-ból származó egyszerű fehér ágykeret került, amelyet L idomokkal rögzítettek a helyére. Méghozzá úgy, hogy a matrac és az ágyrács kiemelhető legyen. Így a hátul levő szekrényekbe is lehet pakolni.

A szekrények elejére - hogy egységes legyen a kép - 40 cm széles ajtók kerültek.

Bátrabbak nyugodtan kezdjenek hozzá! A forrást itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr918679000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása