Az első lakás ...
2015. december 16. írta: tervezzvelem

Az első lakás ...

... megvásárlásakor, berendezésekor tele vagyunk lelkesedéssel, ötletekkel, tervekkel. Nyilván megkötöttünk jó pár kompromisszumot is, de szeretnénk, ha ezt az otthont a saját képünkre formálhatnánk, egyedivé, fiatalossá, kreatívvá. És mindezt persze olcsón.

Falak

A legnagyobb átalakuláson akkor megy át egy lakás, ha a falakat felöltöztetjük. Teljesen megváltozik a bútorok képe, a szoba hangulata. Ezt a mintát dekortapasszal ragasztották a falra. Nagy előnye, hogy bármikor leszedhető és nem hagy nyomot sem. Bármilyen alakzatban felragaszthatók a csíkok, sőt nemcsak tekercsben kapható, hanem 5 cm-es pöttyök formájában is.

Mozaik képkeretekből némi festék és falemezek felhasználásával. Vagy egyszerűen pár nyomtatott kép, felirat is kerülhet a falra.

Eredetileg zuhanyfüggöny volt, de keretre feszítve olyan lett, mint egy nagy vászonkép, csak lényegesen olcsóbb.

Bútorok

Irány a bolhapiac és böngésszük szorgalmasan a hirdetéseket!

Ezt a sima fehér IKEA fotelt mindenki ismeri. Egyediségét a textilfestékkel felvitt minták adják.

Ha rábukkanunk egy használt bútorra, némi átalakítással igazi kinccsé, a lakás díszévé változtathatjuk. A fehérre festett komód fiókjait öntapadós tapétával vagy csomagolópapírral is dekorálhatjuk.

És ismét csak a jól bevált dekortapasz, ezúttal egyszerű IKEA komódon.

Háló

Mindenekelőtt kényelmes ágyról kell gondoskodni. A matracon - sajnos - nem érdemes és nem is szabad spórolni. Egy rossz döntés minden éjjel eszünkbe juttatná, hogy mégiscsak azt a másikat kellett volna megvenni ... Ezen kívül azonban minden készülhet saját kezűleg: a párnák, az ágytakaró, az éjjeli szekrény, a dekoráció. Ezt az ágytakaró például olcsó vászon anyagból állították össze, a trükk csak annyi, hogy rojtot varrtak a szélére. Igazán nem igényel különösebb varrni tudást.

Itt pedig batikolt ágynemű látható, de érdemes egy pillantást vetni az ujjlenyomat képekre is.

Minden hálószobát bohókássá varázsolnak ezek a pom-pomok.

Párnák

Ha otthonossá akarunk tenni egy szobát, elsősorban a textilekre fektessük a hangsúlyt. Puha, finom tapintású, jó hozzábújni. A párnák lehetnek egészen különlegesek is, mint ezek a kaktusz alakúak. Elkészítésének menetét itt találjátok.

Ezek a párnák nem varrással, hanem ragasztással készültek.

Világítás

A jó, otthonos hangulathoz a világítás is nagyban hozzájárul. Ha pedig egy kis játékosságot is vinnél bele, itt egy szuper ötlet.

Forrás: itt, itt, itt és itt

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha pedig árajánlatot szeretnél kérni, itt megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr708176298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása