Dekorációs hibák: ha elkerülöd, csökken a rendetlenség
2015. október 06. írta: tervezzvelem

Dekorációs hibák: ha elkerülöd, csökken a rendetlenség

Mindenki hajlamos túlzásokra, mert annyi minden jó volna meg olyan szép... Csak nem biztos, hogy együtt is az és hogy ennyi kell belőle. A lakás dekorálása tipikusan olyan terület, ahol nagyon mellé is lehet nyúlni. Sőt, már a bútorok elhelyezésével kezdődik az egész folyamat.

1. Rendezd össze a képeket a falon

Ha azt szeretnéd, hogy a szoba kellemes benyomást keltsen, hangold össze a képeidet. Ha a méretük, alakjuk nem egyforma, úgy kell elhelyezni őket, mintha egyetlen kompozíciót alkotnának. Például kezdődjenek egy magasságban vagy egy képzeletbeli függőleges tengely két oldalára rendezd őket. És: ne mindenhova akassz képeket, hanem jelölj ki egy bizonyos pontot, egy falszakaszt. Aztán azzal is mellé lehet fogni, ha túl kicsi képeket teszel nagy felületre vagy fordítva.

2. Párnák

Az egész szoba frissebb, ha a párnákat eligazgatod a kanapén. Az is lényeges szempont, hogy színben-mintában passzoljanak egymáshoz. Nem feltétlenül kell egyszínűeket választani. Ha ugyanazok a színárnyalatok jelennek meg különböző mintájú, textúrájú párnákon nagyon izgalmas, mégis rendezett hatást lehet elérni.

 

 

 

3. Ne akard egyszerre!

Az egyik legnagyobb hiba, ha mindent egyszerre szeretnél megoldani. Bemenni egy bútorboltba, kiválasztani egy bútorcsaládot és azzal berendezni a szobát, nem nagy dolog. Elsőre talán jól is érzed magad, de idővel rájössz, hogy hiányzik a személyesség. Az, hogy minden egyes darabot Te válassz ki. Lehet, hogy nagyon soká fog tartani, lehet hogy kezdetben üresnek hat a lakás, de idővel mindig új és új inspirációk merülnek fel benned és sokkal tisztábban fogod látni, mire van még szükséged.

4. Túl színes, élénk kárpitok

Elsőre talán jó ötletnek tűnik, de idővel biztosan megbánod, ha nagyon erős színű fotelt, kanapét választasz. Sem pihentető, sem megnyugtató nem lesz és minél nagyobb felületen alkalmazod, annál rosszabb.

 

 

Inkább így: 

 

5. Túl sok fotóval

agyonnyomod a komódot. Egy-két emlékezetes-kedves kép bőven elég. Ez vonatkozik minden mütyürre is. Nem kell gyertyákkal, apróságokkal teleaggatni a polcokat. Némi térre és távlatra is szükség van, ha elaprózod a dolgaidat, rendezetlennek tűnik az egész helyiség.

 

Ezek a legalapvetőbb hibák, amiket jó minél messzebbről elkerülni.

 

Képek forrása: kattints a fotókra.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr357897268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása