Táv lakberendezés: gyors és pénzkímélő megoldás
2015. július 21. írta: tervezzvelem

Táv lakberendezés: gyors és pénzkímélő megoldás

Sokan kérdeztétek, kérdezitek, hogyan is zajlik a lakberendezési tervezés. Természetesen minden eset egyedi és ehhez képest változik a munkamenet is. Most mégis megpróbálok kicsit általánosítani és egy olyan módozatot ismertetek, ami különféle igényeket tud kielégíteni, gyorsan és nem utolsó sorban kevesebb pénzráfordítással. Ahogy a cím is már előre jelezte, ez a táv vagy on-line lakberendezés, ami szinte teljes egészében e-mailen, időnként telefonon zajlik.

Hasznos megoldást jelent mindazok számára,

- akik munkájuk miatt kevesebb idővel rendelkeznek és nehezebb lenne összehozni a személyes találkozást, e-mailt viszont bármikor lehet írni :)

- akik ötletet, használható tippet keresnek otthonuk átalakításához vagy valamilyen funkció (pl. tárolás) praktikusabbá tételéhez és szeretnék szakemberrel átbeszélni (levelezni) a lehetséges variációkat

- akik úgy érzik, nagy kihívás lenne egyedül hozzákezdeni bármilyen átváltoztatáshoz, mert előnytelen adottságokkal rendelkezik valamelyik helyiségük, például túl kicsi, túl nagy, túl keskeny, túl sötét ...

- akiknek már van valamilyen elképzelésük, de nem tudják hogyan nézne ki a valóságban például az a nappali, amit megálmodtak,

- akik alacsonyabb költségvetéssel, de azért mégis szakképzett lakberendező útmutatásával vágnának bele a nagy feladatba,

- akik a tervezés időszakában vannak és előre szeretnék tudni, hogy milyen összegekkel kalkulálhatnak a berendezést illetően. (Itt jegyzem meg, mindennemű lakberendezési feladatot jobb minél előbb, még a tervezgetés időszakában elkezdeni, mert annál előbb kiderülnek a problémák és nem kell kapkodni, hanem nyugodtan végig lehet gondolni.)

tav_lakberendezes3.jpg

A munka menete pedig a következő:

# 1. Kapcsolatfelvétel

Több módon lehetséges, hogy a számodra legszimpatikusabbat választhasd:

- e-mailben: pentek_rita@freemail.hu vagy pentekrita01gmail.com

- telefonon: 06-20/51-62-238

- a Küldj üzenetet! űrlap kitöltésével. Az űrlapot a blog oldalsávjában, illetve a Kapcsolat menüpont alatt találod. Itt csak az e-mail címed kell megadnod és röviden vázolhatod a problémád. Hamarosan megkereslek és felvesszük a kapcsolatot. Ha csak egy adott problémára szeretnél gyors választ kapni, a tanácsadás természetesen INGYENES.

- az Árajánlatkérés űrlap kitöltésével. Ezt az Árajánlatkérés menüpont alatt találhatod, valamint itt néhány sorral lejjebb :-). Itt csak be kell jelölnöd, hogy milyen jellegű munkáról és helyiségről, illetve a lakás egészéről van-e szó és már küldheted is az űrlapot. Természetesen néhány szóban itt is leírhatod az igényed.

# 2. Igényfelmérés

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjak adni, küldök számodra egy kérdőívet (esettől függően 20 - 30 kérdésből állót), amit érdemes jól átgondolva kitölteni, mert így mindkettőnknek nagyon hasznos segédlet lesz a későbbi munkák során.

Eddig minden ingyenes volt, az árajánlat után döntheted el, hogy megrendeled-e a tervezést.

# 3. Alaprajz

Erre nagy szükség van. Ha nem rendelkezel kész alaprajzzal, két lehetőséged van:

- elkészíted magad (ez lehet vázlat is, pontos méretekkel) és elküldöd nekem

- kicsit személyesebbé tesszük a "táv-kapcsolatot" és én mérem fel a lakást, illetve a megoldandó feladatot is át tudjuk beszélni ekkor (ez győr-moson-sopron megyeiek, illetve budapestiek, Budapest környékiek esetében működik).

A felmérés, illetve alaprajz átküldése után elkészítem a szerződést. Ekkor a megállapodásunk szerinti összeg 1/3-át szoktam előlegként kérni, melyet banki átutalással egyenlíthetsz ki.

# 4. Berendezési terv

Két változatban elkészítem a berendezési tervet, alaprajzot. Részletesen átbeszéljük, e-mailben és ha szükséges, telefonon is, hogy mi tetszik, mi nem, mit módosítsunk. Így kialakul a végleges változat.

Közben küldök ötletadó fotókat, javaslatokat is, hogy még jobban feltérképezzük az elképzeléseidet.

# 5. Látványtervek 3D-ben

Ezzel nem szoktam spórolni :), az adott helyiség minden szögéből készül egy-egy 3D-s, színes látványterv, hiszen így áll össze a megrendelőben is a kép. Változtatásra, új szempont felvételére ekkor is van még lehetőség.

nappali2.jpg

konyha1.jpg

# 6. Konkrét bútorok, berendezési tárgyak, dekorációk ajánlása

Amennyiben igény mutatkozik, ezekre is teszek javaslatot, illetve megadom a lehetséges beszerzési helyeket. Ez alapján pedig készítek egy összegző listát, árak, internetes cím, üzlet megadásával, amit "bevásárlólistaként" tudsz használni.

Árak

Az árajánlat mindig egyedileg, az igényfelmérés alapján történik és a teljes munkafolyamatra vonatkozik. A munkafolyamatba beletartozik:

- berendezett alaprajz(ok) elkészítése,

- minimum 3 - 4 db látványterv (helyiségenként),

- színterv

- világításterv

- részletes leírás, tanácsadás.

 Remélem, segítettem ezzel az összefoglalóval. Ha pedig további kérdéseid lennének, fordulj hozzám bizalommal!

 

 

 Látványtervek: tervezzvelem. blog.hu

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr107629272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása