Konyhai hátfalak
2015. július 14. írta: tervezzvelem

Konyhai hátfalak

Ahhoz, hogy a konyhádban jól érezd magad, az is hozzátartozik, hogy a munkapult és a felső szekrények, polcok közötti terület, vagyis a konyhai hátfal szép és nem utolsó sorban könnyen takarítható legyen. Mit is takar ebben az esetben a "szép" fogalma? Azt, hogy tökéletesen illeszkedik a konyha többi bútorához (beleértve a munkapultot, a szekrényeket, valamint ha van, az étkezőasztalt és a székeket), anyagában, színében egyaránt.

Nagyon széles a választék, ezért most stílusok szerint mutatom be a sok-sok variációt, hogy könnyebben kiválaszthasd a Te egyéniségedhez illőt.

Modern

Szürkére-barnára hangolt nemes egyszerűség.

Nagyon dekoratív a hosszúkás mozaik csempe a fém színű kiegészítőkkel.

Élettelivé válik a kőfal, ha hagyjuk érvényesülni természetes szépségét. Tömbszerűsége, rusztikussága felhívja magára a figyelmet. A lámpaernyő pedig sokat lágyít a mereven egyenes vonalakon.

Melegséget visz a letisztult vonalak közé, ha üveg hátlap mögé fényképeket csúsztatunk. A fekete bútor miatt itt a választás szabályosan elrendezett fekete-fehér vagy alig színezett fotókra esett.

Minimalista

Mivel ennek a stílusnak fő ismérve a letisztultság, a sima vonalak, nagyon jól mutat az üveg hátfallal. Ha a világítótest is mindössze egy belógatott üveglap, az összhatás tökéletes.

Az üveghez hasonlóan a minimalista konyhához ugyanolyan hatásos lehet a fém hátfalas megoldás is. Ez már ugyanakkor az ipari stílus irányába mutat.

A hátfal készülhet betonból is, mellette megnyugtatóak a fa polcok és a földszínű kerámiák. Ennél a megoldásnál, akárcsak a kőfalaknál nagyon fontos a megfelelő impregnálás, hogy a felület könnyen tisztítható maradjon.

Ez is modern, sőt ha akarom minimalista konyha, de mennyivel otthonosabbá, melegebbé teszi a fa vagy fa hatású burkolat!

Elegáns, nagyvonalú

Itt több stíluselem is keveredik, nagyszerűségét a natúr kőfal és az arany tükörkeret ellentéte remekül fokozza.

Aranybarna csempe.

A tükrös, csillogó mozaik igazán otthon érzi magát az elegáns konyhában.

Tökéletes precizitással megalkotott mozaik, melyen finoman visszaköszön a réz kiegészítők barnásvöröse.

Fémes hatású, ugyanakkor matt csempe sok üveg felülettel fűszerezve.

Vidéki, romantikus

A skála itt is széles. Ha ehhez a stílushoz vonzódsz, fokozottan szem előtt kell tartanod a "kevesebb több"-szabályt, nehogy zsúfolttá, giccsessé váljon a belső tér. Például sokat segít ebben, ha csak két színt választasz és ebből hozod ki a legtöbbet, mint ezen a képen is.

A réz edényeknek kellemes, megnyugtató hátteret ad a vízszínű lambéria.

Védi a fát, könnyen tisztítható és szép is a márvány hátlap kiegészítés.

A tégla meleg barnája és a kopottas türkiz szekrények nagyszerű kontrasztot alkotnak.

A metró csempe a vidéki konyhától sem idegen.

Romantikusnak ugyan nem nevezném, mégis bájos és bármelyik parasztház dísze lehet ez a szabálytalan kövekből összeillesztett fal.

Bohókás, fiatalos

Ha kedveled a színeket, bátran vidd be a konyhába is! Érdemes az erőteljesebbek mellé tompító szürkét is tenni: egyrészt jobban érvényesülnek az élénk árnyalatok, másrészt elkerülöd a vibráló-nyugtalanító hatást.

A színes krétafeliratok vidámmá, eredetivé változtatják a sima fehér bútorokat. A konyha külön érdekessége, hogy nem táblafestéket használtak, hanem lemosható betont.

Képek forrása: itt, itt, itt, és itt .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr967584978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsuR 2015.07.15. 08:07:09

Néhány képen láttam, hogy a tűzhely felett csap van. Ez elég érdekes. Ugyanakkor mosogatót egyáltalán nem lehetett látni ezeknél. Az teljesen hiányzik vagy a konyha másik részében van?
Azért van köztük olyan felület amit nem szívesen takarítanék (pl. 13 és 14 kép).
Jók az elgondolások bár tőlem a nagyon fémes minimalista stílus messze van. Jobban szeretem azt ami meleg színekben, burkolatokban gondolkodik.
További sok sikert.

tervezzvelem 2015.07.15. 08:36:11

@ZsuR: A tűzhely feletti csap a fazekak megtöltésére szolgál. Ha valaki nagy mennyiségben főz, nem kell a mosogatótól a nehéz edényt a tűzhelyig cipelnie, hanem ott helyben teleengedheti. Nagyon praktikus megoldás, annak aki gyakran és nagy családra főz, csak ajánlani tudom. Egyébként Amerikából származik, ahol először éttermekben használták, majd családi használatra is átvették.
Köszönöm az észrevételt :)

mojoking77 2015.07.15. 16:41:21

@tervezzvelem: Jol van, latom nem csak nekem tunt fel. Koszonom, rogton tovabbitom is, mint otletet felesegem fele :))

mdJanitor (törölt) 2015.07.15. 21:43:39

latom van hasonlo, mint amilyent mi csinaltunk termesko lapokbol, de...ez a megoldas akkor lesz igazan jo a konyhaban -vagy akar a furdoben- ha lekenjuk pl. szintelen lakkal, attol maris vizlepergetosebb es sokkal konnyebben tisztithato lesz

ZsuR 2015.07.16. 10:55:43

Azt hiszem, hogy a formatervezők erre találták ki a flexibilis csővel ellátott konyhai csaptelepet. Van ismerősöm akinek ilyen van a konyhájában és nagyon dicséri. Bár az is igaz, hogy ebben az esetben nem lehet nagyon messze a tűzhely a mosogatótól. Nem tudom, hogy anyagilag melyik éri meg jobban?
Mindenesetre ötletes megoldás.
süti beállítások módosítása