Hova kerüljön az ágy, ha kicsi a háló?
2015. július 03. írta: tervezzvelem

Hova kerüljön az ágy, ha kicsi a háló?

Bármilyen kicsi helyen, de szeparáltan elhelyezett háló legnagyobb előnye, hogy megkímél a mindennapi ágyazástól. Egy szép ágytakaró és már készen is van. A fejtörést itt inkább az okozhatja, hova is kerüljön az ágy? Hogyan helyezzük el úgy, hogy ne érezzük magunkat szűk kuckóba zárva?

Ha van rá lehetőség, az ágyat inkább a térben helyezzük el és válasszunk kisebb méretűt (160 cm széles franciaágyon már elég kényelmesen lehet aludni). Bármilyen kicsi éjjeliszekrény vagy ezt a szerepet betöltő bútordarab is sokat emel a szoba hangulatán. Az éjjeliszekrényekről itt is olvashattok.

Az ágyvéget érdemes magasabbra hagyni, mert optikailag kellemes benyomást kelt. Mögötte tároló is elrejthető. A sok párna, puha takaró szintén fokozza a melegség érzetét.

Ha nincs elég hely az ágy mindkét oldalán, muszáj a falhoz tolni. Fiataloknál biztosan nem probléma, ha be kell mászni az ágyba. Ebben az esetben érdemes a szoba hosszát kihasználni és különböző tárolóhelyeket elrejteni, akár az ágy mögé, akár elé.

A párnák elrendezésével kicsit lehet csalni és a sarokelrendezéssel már nem is olyan feltűnő, hogy az ágy nem körbejárható.

Praktikus megoldás, ha közvetlenül az ágy mellé tesszük az öltöző asztalt, ami egyben éjjeliszekrényként is funkciónál.

Inkább az ágy legyen színes és változatos, a fal pedig fehér.

Jó szolgálatot tesznek a beépített vagy gipszkarton polcok is. Már 12-15 cm szélességű polc is nagyszerű tárolófelület kisebb könyvek vagy képek számára. Sőt, a polc még szobainasként is használható egy-két vállfa segítségével.

Egy karcsú asztalka segít elterelni a figyelmet az ágy nagyobb tömegéről.

Hosszú, keskeny szobában faltól-falig, keresztbe is fordítható az ágy. Érdemes a környezetét kuckósra alakítani és jelzésszerűen függönnyel elválasztani.

 Képek forrása: kattints a fotókra!

Azok számára, akik szeretnék átrendezni és praktikusan alakítani otthonukat, egy hasznos tudáscsomagot állítottam össze. Nyelvezete közérthető, így lépésről-lépésre követheted, mit és hogyan kell csinálnod.

Mit tartalmaz a csomag?

- egy e-könyvet: PRAKTIKUM A LAKBERENDEZÉSBEN, amelyet kinyomtathatsz. Terjedelme 107.oldal

- és egy nyomtatott könyvet: OTTHONUNK SZÍNEI, sok illusztrációval. Terjedelme 64 oldal

Mikor hasznos ez számodra?

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz jól működő és praktikus az otthonod. Ajánlom azoknak is, akik most ismerkednek a lakberendezés alapjaival és egy kötetben összegyűjtve szeretnék megtalálni a legfontosabb információkat, legyen szó a bútorok méretéről, az alaprajz elkészítéséről vagy az ergonómiáról. A megszerzett ismeretek segítségével aztán Te magad is bátran belevághatsz a lakberendezésbe.

Mi az, amit megtudhatsz belőle?

  • hogyan mérd fel az igényeidet,
  • hogyan oldd meg a tárolás kérdését,
  • hogyan találd meg a helyes arányokat,
  • hogyan lesznek praktikus kialakításúak az egyes helyiségeid (különös tekintettel a konyhára, fürdőre, nappalira),
  • milyen kihasználatlan helyeket fedezhetsz fel a lakásban,
  • milyen a jó világítás,
  • hogyan dekorálj a praktikum jegyében

Most április 22-éig ráadásul kedvezményesen juthatsz hozzá, ha együtt rendeled meg a frissen megjelent OTTHONUNK SZÍNEIVEL!

Kattints ide a részletekért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr947543192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása